Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Afşin Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Kültür Merkezi'ni basına tanıttı.

Afşin Belediyesi Kültür Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin önemli bir eksiliğinin giderildiğini söyledi.

Kültür Merkezi'nin ilçedeki birçok organizasyona ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandığını anlatan Güven, "Resmi açılışını henüz yapmadık ama ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. Toplamda 1 milyon 250 bin liraya mal olan projenin yüzde 50'i Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafımızdan karşılandı. Fakat sonradan yaptığımız değişiklilere bakanlığımız ödene sağlamadı. Çevre düzenlemesi, teftişi ile yüzde 70’ine yakını Afşin Belediyesi bütçesinden sağlandı. Bu merkezin kazandırılmasında en büyük emek Genel Başkan Yardımcımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’a ait. Bizi yüreklendiren, projenin erkenden hayata geçmesini sağlayan, tüm ilçelerden daha hızlı yapılmasını sağlayan en büyük desteği Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal verdi. Emeklerinden dolayı kendisine yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Afşin'in tarihi eserleri Kültür Merkezi'nde sergileneceğini dile getiren Güven, " Bu sosyal tesisimizi 2 buçuk dönüm arazi üzerine kurduk. İlçemizin her yerinden tarih fışkırıyor. Bunu biliyoruz. İlçemize bir müze kurulması için girişimlerimiz oldu fakat henüz net bir sonuca ulaşamadık. Kültür Merkezi'ni de inşa ederken bahçesini açık sergi alanı olarak planlandık. Bahçe düzenlemesini ona göre yaptık. Afşin’de mevcut bulunan taşınmaz mevcut tarihi varlıkları yakın bir gelecekte resmi olarak burada sergilenmeye başlayacağız. Kültür Bakanlığımızla iş birliğiyle yaptık." dedi.

Halk Kütüphanesi'nin Afşin Belediyesi Kültür Merkezi'nde hizmet vereceğini ifade eden Güven, konuşmasına şöyle devam etti:

" Birçok faaliyette bulunacağımız bu merkezimizin zemin ve giriş katını Afşin Halk Kütüphanemize tahsis ettik. Şuandaki mevcut kütüphanemizi gittik, gördük. Ciddi bir bina sıkıntısı olduğunu hissettik. Gençlerimizin, vatandaşlarımızın çok rehavet etmediği bir yer. İlçe Kütüphane Müdürümüzün bizden böyle bir talebi olmuştu. Bizde mevcut durumu değerlendirince teklifine karşı gelmek istemedik ve giriş katı ve zemin katı Afşin İlçe Halk Kütüphanesine tahsis ettik. Kütüphanemiz proje hazırlıyor. İnşallah gençlerimize, halkımıza temiz pırıl pırıl bir mekânda, gün ışığını bol olan bir mekânda kütüphane hizmetimiz verilecek."

Afşin'de tüm kamu kuruluşlarının Kültür Merkezi'nden faydalanabileceğini söyleyen Güven, " Burada bir konferans salonumuz var, sanat atölyelerimiz var. Mekânımız tüm kamu kurumlarına, tüm etkinliklere, tüm okullara açık. Hatta ikinci etkinliği İlçe Müftülüğümüz planlıyor. Tüm Afşinli hemşerilerimizin etkinlik için kullanabileceği güzel bir mekân oldu. Rabbime şükürler olsun bu tesisi bitirmeyi bize nasip etti. Afşin’e hayırlı olsun diyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi