Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Afşin'de bin 800 metrekare kapalı alana sahip olan Afşin Gençlik Merkezinin hizmet binasında sona yaklaşıldı.

Afşin Gençlik Merkezi ile gençlerin sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere yönelmesi açısından ilçenin önemli yatırımlarının başında geliyor. İlçedeki gençlerin sosyo-kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek olan merkez, bunun yanı sıra kendini geliştirmek isteyenlere de rehber olacak.

Afşin Gençlik Merkezi'nin geçici kabule hazırlamak için son dokunuşların yapıldığını söyleyen Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, "Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izlerin bulunduğu Afşin Gençlik Merkezimizin yüzde 98’lik kısmını tamamlamış bulunmaktayız." dedi.

Arslan, "Son dokunuşları kaldı onları da tamamlayıp geçici kabulüne geçilecek. Büyük bir tesis, büyük bir imkan, büyük bir nimet. Bu tesisi ilçemize kazandıran büyüklerimizden Allah razı olsun. Çünkü Gençlik Merkezimizin temelinden tutunda çatısına kadar yapılan işlemi gözlemledim. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılan mükemmel bir mimari yapıya sahip."açıklamasında bulundu

Afşin Gençlik Merkezi ile gençlerin içerisinde tenis kortu, voleybol ve basketbol gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerden de faydalanacağını dile getiren Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, şunları söyledi:

"Gençlik Merkezimizin içerisinde büyük bir basketbol sahası var ama içerisinde sahnesiyle Afşin’imizde tiyatro olsun, konferans olsun, sempozyum olsun bu tür etkinliklerde salondan faydalanabilecek durumdayız. Ses düzeniyle, ışık sistemiyle, yalıtımıyla mükemmel bir tesis. Şuanda Afşin’imizin eksikliklerinden bir tanesi tamamlanıyor. İnşallah çocuklarımızın, gençlerimizin, velilerimizin bu yönden istekleri var. Yüzme havuzunu çok talep ediyor ve istiyorlar. Bu talebi büyüklerim adına bildirmek istiyorum. İnşallah yüzme havuzumuz da olduğu zaman Afşin’imizde yok yok olacak. Gençlik Merkezimize personel desteğiyle, antrenör desteğiyle ve içerisinin bundan faydalanan insanlarla dolmasıyla birlikte çok büyük bir anlam ifade edecek."

Gençlik Merkezinin 2019 yılında hizmete başlayacağını ifade eden Arslan, "Gençlerimizi, velilerimiz buraya davet edip, onlar için imkan sunma ve hazırlama faaliyetleri önemli diye düşünüyorum. İnşallah bu konuda da elimizden gelen her türlü emeği sarf edeceğiz. Devletimiz güçlü çünkü ne talepte bulunduysak çok şükür hepsini yerine getirdi. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle burada aktiviteler başlayacaktır. Afşin’imize hayırlı olsun. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi