Afşin ve Elbistan'da devam eden doğalgaz çalışmalarında, hat çekilen konutların doğalgaz kutularına kadar gaz veriliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bugün Afşin-Elbistan'a doğalgaz veriliş törenine katılacak. Elbistan'da gerçekleştirilecek törenin ardından Afşin ve Elbistan doğalgaza kavuşacak.

Süreç ile alakalı bilgi veren Afşin-Elbistan ARMADAŞ Şube Müdürü Cihangir Turan, "Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) ana vanası ile Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu (RMS) ile BOTAŞ vanası arasındaki son bağlantı yapılmasının ardından hatta gaz vermek için çalışmalarımıza başlamıştık. BOTAŞ’ın, RMS istasyonu kabulüyle  birlikte, Elbistan’da Sanayi Sitesi’nde ve Afşin’de Yatılı Bölge Okulu’nun karşısında kurmuş olduğumuz bölge regülatörlerimize (BR) kadar gaz gitmişti. Bugün ise doğalgaz şebekesi döşemesi çalışmaları kapsamında konutlarımıza bağlanan doğalgaz kutusu bırakılan her haneye doğalgaz vermiş olacağız" dedi.

Elbistan'da gerçekleştirilecek törenin ardından proje onaylama işlemlerine ağırlık vereceklerini dile getiren Turan, şunları söyledi:

"Afşin ve Elbistan'ın temiz havaya kavuşması için yapılan doğalgaz çalışmalarında son adım diyebileceğimiz  aşamaya geldik diyebiliriz. Bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal'ın da katılımıyla Afşin ve Elbistan'a doğalgaz veriliş töreni düzenlenecek. Törenin ardından gaz, şebekesi çekilen konutlardaki doğalgaz kutusuna kadar ulaşacak. Afşin'imize, Elbistan'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Artık bundan sonraki süreçte vatandaşlarımız evlerindeki doğalgaz projelerini onaylatacaklar ve doğalgazı kullanmaya başlayabilecek. ARMADAŞ olarak bizlerde bugünden itibaren Afşin ve Elbistan'da vatandaşlarımız ile sözleşmeleri yaparak proje onay safhasına ağırlık vereceğiz."

Afşin'de 5 mahalleye doğalgaz verebileceklerini ifade eden Turan, " Elbistan ve Afşin’i 2’şer bölgeye ayırdık. Elbistan’da Battalgazi ve Ceyhan mahalleleri ile Orhangazi mahallesinin bir kısmı, Afşin'de ise ilk etapta Afşinbey Mahallemize, Kale Mahallemizin bir kısmına ve Efsus Turan Mahallemizin Atlaskent kısmında vatandaşlarımız doğalgaz hizmetinden faydalanmış olacak. İlk aşamamızda ise Ekim ayının sonunda veya Kasım ayının ilk haftasında servis kutusu bıraktığımız Yeşilyurt, Pınarbaşı ve Kale Mahallesinin kalan kısmı olmak üzere 3 mahallemizi doğalgaza kavuşturmak istiyoruz. İnşallah servis kutusu bıraktığımız her yerde doğalgaz vereceğiz. " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi