Afşin Baro Temsilciliğinin olağan genel kurulu yapıldı.

Afşin Barosunda gerçekleştirilen olağan genel kurulunda mevcut Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan ile Av. Serhat Türkmen temsilcik için sandığa gitti. Kıyasıya yarışın olduğu seçimde toplam 28 oy kullanırlarken, Av. Mehmet Turan'a sandıktan 15 oy, Av. Serhat Türkmen'e ise 11 oy çıkarken 2 oy da geçersiz sayıldı.

Yeniden Afşin Baro Temsilcisi seçilen Avukat Mehmet Turan, hukukun üstünlüğü ve meslek ilkeleri ışığında tüm avukat arkadaşlarını temsil edeceğini belirterek arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

Seçimin kaybedenin olmadığını dile getiren Turan, yaptığı ilk açıklamada, “Öncelikle bu seçimin kazanan ya da kaybedeni yok. Kazanan Baromuz olmuştur. Demokrasi kültürü ve Afşin'imiz kazanmıştır. Diğer adayımız Serhat Türkmen'e yarışa katılmasında dolayı kutlarım. Seçimde bize oy versin ya da vermesin tüm meslektaşlarıma böylesi bir demokrasi şöleni yaşattıkları için teşekkür ederim” dedi.

Afşin Barosu ve meslektaşlarını en iyi şekilde korumak ve yüceltmek için çalışmaya devam edeceğini dile getiren Turan," Biz hukukçuyuz. Mevkiimiz neresi olursa olsun hem hukuk ilkelerine hem demokrasiye göre hareket ederiz. Amacımız savunmanın sahiplenilmesi, hukukun ilkelerinin ve mesleğimizin etiklerinin titizlikle korunması için çaba harcamaktır. Bu görevi yapacak çok sayıda meslektaşım vardır. Ancak, bu durumda beni ve arkadaşlarımı layık gördüler. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir çalışma, adli, idari ve siyasi mercilerle ve yerel yönetimlerle yapılacak işbirliği ile meslektaşlarımızın ve baromuzun sorunlarını en kısa zamanda ve en doğru şekilde çözmek temel prensibimiz olmaya devam edecek. Ben meslektaşlarımızı mahcup etmeyeceğim. Kurumumuzu, hukuk ilkelerini ve mesleğimizi en iyi şekilde korumak ve yüceltmek için çalışacağım” açıklamasında bulundu.

Diğer aday Av. Serhat Türkmen'de seçime katılan meslektaşlarına teşekkür ederek, Baro Temsilcisi seçilen Mehmet Turan'a görevinde başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi