Katiphan’ı Dondurma Müzesi olarak düzenleme çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Tematik Dondurma Parkı için de kolları sıvadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan Maraş Dondurması ile ilgili projelerine devam ediyor.

Maraş Dondurmasının tanıtımının artırılması, bu sayede pazardan aldığı pay oranına katkıda bulunmayı hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,  Kahramanmaraş'ın gastronomi alanındaki en önemli markası olan Maraş Dondurmasının şehrin turizmine ve turizm gelirine katkıda bulunacak Tematik Dondurma Parkı'nı şehrimize kazandırıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un vizyon projelerinden biri olan Tematik Dondurma Parkı, Dondurma Vadisi projesinin bir ayağını oluşturan Dondurma Müzesinin ardından ikinci proje konumunda.

DOĞAKA 2018 Mali Destek Programı kapsamında başvuru sahibi Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın olduğu ve Büyükşehir Belediyesince proje ortağı olarak destek verilen proje, 500.000 TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından proje hazırlama ve uygulama aşamalarında destek verilen proje kapsamında, Atatürk Parkı içerisi KAFUM binası yanına, dondurma üretim bölümleri, salep bitkisinin tanıtımı için kurulacak olan ekim alanı, dondurma oyun grupları, dondurma satış kulübesi, hediyelik eşya satış yeri gibi birimler inşa edilecektir.

Şehrin simgesi olan Maraş dondurması ile projelere devam edileceğini belirten Başkan Erkoç, dondurma müzesi ve dondurma parkının ardından Dondurma Akademisi, Ür-Ge ve Koordinasyon Merkezi'nin kurulacağının müjdesini verdi.
Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Dondurma Müzemizi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız. Bir şehre giden insanlar ilk önce o şehrin müzelerini ziyaret ederek o şehirle alakalı tarihi, kültürel ve sanatsal anlamda bilgi sahibi olarak o şehirde geziyorlar. Biz de Dondurma Müzemizi de insanlarımızın hizmetine sunarak şehrimizin tanıtımına önemli derecede katkı sunacağız. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile kurulacak olan Tematik Dondurma Parkı, oluşturulacak Dondurma Vadisi’nin bir parçası olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi