Afşin Halk Ozanları Derneği, yaşayan ve hayatını kaybeden ozan ve şairlerin fotoğraflarını duvarlara asarak onları yaşatmaya çalışıyor.

Afşin Halk Ozanları Derneği, hayatını kaybeden Afşinli ozan ve şairlerin fotoğraflarını ozanlar derneğinin duvarının asmaya devam ediyor.

Afşin Halk Ozanları Derneğindeki duvarlar asrın ozanı Aşık Mahsuni Şerif, Hayati Vasfi Taşyürek gibi ozan ve şairlerin portresini taşırken yine Afşin’de tanınan ve sevilen Kadirlerin Kadir Karabulut’un portresini de taşıyacak.

Halk Ozanları Dernek Başkanı Ahmet Karakaya, derneğin duvarlarına yaşayan ve hayatını kaybeden ozan ve şairlerin fotoğraflarını asarak onları her zaman yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Karakaya, “Derneğimiz bilindiği üzere 1995 yılından beri aktif halde. Kadirlerin Kadir olarak bilinen Kadir Karabulut, derneğimize gelir bizlerle sohbet eder bizde kendini çok severdik. Son zamanlarda rahatsızlığından dolayı sırtımızda bile derneğe çıkardığımız oldu. Genel olarak derneğimizin duvarlarına yaşayan ve hayatını kaybeden ozan ve şairlerimizin fotoğraflarını asıp onların besteledikleri veya yazdıkları parçaları söyleyerek onları yaşatmaya çalışıyoruz. Afşin Halk Ozanları Derneğine gelen vatandaşlarımızın burada da bir şair ozan varmış veya onları tanıyarak Afşin’de ne kadar ozan ve şair olduğunu bilip görmesini istiyoruz. Kadir Karabulut’un resmini de bugün oğlu Hacı Ali Karabulut kardeşimiz getirmiş. Bizlerde hayatını kaybeden ozan ve şairlerimizin olduğu duvara astık. Onlar bizim için her zaman yaşayacak” açıklamasında bulundu.

Kadir Karabulut’un oğlu Hacı Ali Karabulut, babasının Afşin Halk Ozanları Derneğini çok sevdiğini ifade ederek, Afşin Halk Ozanları Derneğinin duvarlarında babasının fotoğrafının olmasından gurur duyduğunu kaydetti.

Karabulut yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Rahmetli babam Ahmet Karakaya’yı sayar, severdi. Devamlı olarak bu derneğe gelir, herkesin halini hatırını sorardı. Babamın anısını burada yaşatmak için babamın resmini çerçeveletip derneğimize asalım dedim. Her zaman da Afşin Halk Ozanları Derneğinin yanındayım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum”

Daha sonra Kadir Karabulut’un yazmış olduğu türküleri seslendiren Afşin Halk Ozanları Dernek Başkanı Ahmet Karakaya ve Hacı Ali Karabulut, Kadir Karabulut’un portresini hayatını kaybeden ozan ve şairler duvarına astı.

Editör: Haber Merkezi