Afşin'de yaşayan Yılmaz Tüten, cami önünde bulduğu içi para dolu küçük el çantasının sahibini arıyor.

Afşin Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapan Yılmaz Tüten, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanındaki Turabioğlu Cami'nin önünde bulduğu içi para dolu el çantasını sahibine teslim etmek istiyor.

Eve gitmek için cami önünden geçtiği esnada yerde bir el çantasına rastladığını ifade eden Yılmaz, " Aşağı cami civarında eve giderken karşıma çıktı. Yerden alıp baktığımda çantanın içerisinde bir miktar para olduğunu gördüm. Afşin Belediyesine giderek sahibinin bulunması için ilan verdirdim. Fakat bir sonuca ulaşamadık. Ben Afşin Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapıyorum. Cüzdanın sahibi hastaneye gelerek bana ulaşabilir." dedi.

Bu davranışı örnek olması için değil, öyle olması gerektiği için yaptığını ifade eden Tüten, " İnsanlarımız bu gibi durumlarla karşılaştıkları zaman duyarlı olması gerekiyor. Bende bunu yapmaya çalışıyorum. Paranın sahibinin yaşlı bir amca veya teyzemiz olduğunu düşüyorum. Parasını kaybeden kişi merak etmesin. Parası emin ellerde." diye konuştu.

22 yıl öncede içi para dolu cüzdan bulduğunu ve sahibine teslim ettiğini belirten Tüten, şunları söyledi.

"1996 yılında İstanbul'dan Afşin'e gelirken otobüsümüz Ankara'da mola vermişti. Otobüsün arka kısmında yerde bir cüzdan buldum. Otogarda sahibini aradık ama ulaşamadık. Otobüsün kalmasına kısa bir süre bir vatandaş çıktı geldi ve cüzdanını düşürdüğünü, onu aradığını söyledi. Bende kendisine cüzdanı tarif etmesini ve içerisinde yaklaşık ne kadar para olduğunu sordum. Verdiği cevaplar neticesinde cüzdanı düşüren kişinin kendisi olduğunu kanıtladı ve cüzdanı teslim aldı. İnşallah bu parayı da sahibine en kısa zamanda teslim edeceğiz"

Editör: Haber Merkezi