Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Afşin-Elbistan A Termik Santralinin Çelikler Holding’e devir sürecini Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak, konuyu gündeme taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Komisyonu üyeliğine seçilen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Afşin-Elbistan A Termik Santralindeki özelleştirme sürecindeki belirsizliğin ve santralde çalışan işçilerin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çelikler Holding’in, ERG-Verbund firmasının hisselerinin tamamını satın alarak Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin geleceğine ilişkin yol haritasını belirlemek üzere tesislerde incelemelerde bulunması, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’u harekete geçirdi.

Yılda 3 milyar 500 milyon kw/h elektrik üretme kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük ve en yaşlı termik santrallerinden biri olan A Termik Santrali’nin, Çelikler Holding’e devir işlemi konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Öztunç, görüşlerini dile getirdi.

Hem santralin ve kömür işletmesinin özelleştirilmesi hem de burada çalışan işçilerin geleceği ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin, bölge ekonomisinin can damarı olduğunu söyledi.

Bölgedeki Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde (KİT) çalışan işçilerin kadro sorununa da değinen Öztunç, şunları söyledi:

“Afşin-Elbistan Termik Santrali seçim bölgemin can damarlarından birisidir. Burada toplamda 2 bin 500 işçimiz çalışmaktadır; bunların kimisi KİT’lerde, kimisi kadroludur. Burada A Santralinin özelleştirildiği belirtiliyor, iddia ediliyor ancak henüz bir açıklama yapılmış değil, bir belirsizlik var; bu, işçileri rahatsız etmektedir. KİT işçilerine yönelik olarak Adalet ve Kalkınma Partisi bu işçilere kadro verileceği vaadinde bulunmuştu ama bugün bakıyoruz, tık yok, ses seda yok. Bu insanlar mağdurdur, bunların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.”

Kahramanmaraş’ta yaşanan sel olayındaki mağduriyeti de dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Ayrıca Kahramanmaraş’ta bir sel yaşanmıştı seçimlerden önce yine, 160 civarında araç belediye otoparkında pert olmuştu âdeta. Bu araçların sigortası ödenmiyor, gerekçe ise belediye otoparkının sigortasız olması. Bu çağda belediye bir otopark yapıyor ama sigorta yapmayı unutuyor. Bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesi, pert olan bu araçların sigortalarının ödenmesini Kahramanmaraş halkı adına talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi