AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, "15 Temmuz bir milletin yiğitlik destanını yeniden yeniden yazdığı gecenin adıdır." dedi.

Debgici, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz darbe girişimi sıradan bir darbe girişimi olmayıp Türkiye'ye karşı yapılan bir işgal hareketi olduğunu belirtti.

Bu işgal hareketinin Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan vatandaşların dik duruşu sonucu amacına ulaşamadığına dikkat çeken Debgici, mesajında şunları kaydetti:

"Neticede bu ülke üzerinde hain planlara soyunanlar, milletin iradesi, dik duruşu karşısında kendi tuzaklarında boğulmuş, milletin iradesinin üstünde irade olmadığı, olamayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu büyük milletin evlatları, söz konusu vatan, bayrak, ezansa gerisinin teferruat olduğunu, böyle durumlarda hiçbir ayrım gözetilmeksizin nasıl bir araya gelindiğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz demokrasinin zaferi, milletin büyük destanıdır. 15 Temmuz, tankın tüfeğin değil halkın zaferidir. 15 Temmuz halkın onurlu gecesidir. 15 Temmuz millet iradesinin vücut bulduğu gündür. 15 Temmuz bir milletin yiğitlik destanını yeniden yeniden yazdığı gecenin adıdır."

Debgici, hain darbe girişiminde şehadet şerbetini içen şehitleri, gazileri hiçbir zaman unutmadıklarını, verdikleri mücadeleden dolayı daima rahmet, şükran ve minnetle anacaklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi