AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş'a yapılacak olan stadyumun 30 bin kişi kapasitesine sahip olacağının müjdesini verdi. 
Kahramanmaraş halkının uzun yıllardır beklenti içerisinde olduğu yeni stadyum noktasında sevindirici haberler geldi. 
İlk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü'nü kente davet ederek bir toplantı düzenlemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mitinginde Kahramanmaraş'a yeni stadyumun yapılacağının müjdesini vermişti. Sevindirici haber kentin spor severlerini heyecanlandırırken, stadyumun kaç kişilik olacağı merak ediliyordu. Aksu TV'de canlı yayına katılan Ünal stadyumun 30 bin kişilik olacağını söyledi.
Türkiye'nin ilk 'multifonksiyonel' stadyumu Kahramanmaraş'a yapılacak
Ünal, Kahramanmaraş'a yeni bir stadyumun yapılacağını ve bu stadyumun Avrupa'da birçok örneği bulunan, içerisinde alışveriş merkezi ve çeşitli yaşam alanlarının olduğu 'multifonksiyonel stadyum' şeklinde planlanacağını söyledi.
Kahramanmaraş'a yapılacak stadyumunun sosyal yaşam alanları ile donatılacağını ve kendi masraflarını karşılayabileceğini dile getiren Ünal, açıklamasından şunları söyledi:
" Kahramanmaraş'ımıza yapacağımız stadyumu öyle bir şekilde yapalım ki, içerisinde alışveriş merkezinin olduğu, aynı şekilde dükkanların olduğu, insanların bir yaşam alanı ve yaşayan bir merkez olmasını sağlayalım. Sadece futbol oynanmasın, orada diğer spor faaliyetleri de gerçekleştirilsin ve dolayısıyla stadyum kendi giderini karşılayacak, bugün 'multifonksiyonel' denilen, Avrupa'da birçok örneği bulunan çok fonksiyonlu bir yer planlayalım. İnşallah bu stadyumu programa alacağız."


 

Editör: Haber Merkezi