Afşin Lisesi’nden mezun olan öğrenciler, yıllar sonra bir araya geldi.

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen"Afşin Lisesi Mezunları ve Mensupları 1. Buluşma Günü" etkinliğinde hem bayram sevinci hem de mezun olan Afşin Lisesi öğrencilerinin tekrar bir araya gelmesinin mutluluğu yaşandı.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Müdürü Güllü Dağlı Cırık, Afşin Lisesi mezunları ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Bir çok siyasetçi ve idarecinin Afşin Lisesi’nde mezun olduğunu söyleyen Cırık, “İlçemizde ilk defa 1949 yılında Afşin Ortaokulu olarak açılmış olan daha sonra 1972 yılında Afşin lisesine dönüşmüş okulumuz liseye dönüştürüldükten sonra eski binasının yeterli gelmemesi nedeniyle 1974-1975 eğitim öğretim yılında şuanda bulunduğumuz okulumuza taşınmıştır. 1980 yılında yapımı tamamlanan mevcut binamıza 1981-1982 yılının ekim ayında okulumuza taşınılmış 2011 yılında Afşin Lisesi değişerek Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi adını almıştır. İlk mezunlarını 2014-2015 eğitim öğretim yılında vermiştir. Şuanda yaklaşık yarı asırlık bir geçmişi olan Afşin Lisemizin değerli mezun ve mensupları bizi bu programı hazırlamamızda ve bir araya gelmemizde etkili olan ve yardımını esirgemeyen Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan’a, A Termik Santral Müdürümüz Arif Şahin’e, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.Sizleri burada görmek bizleri onurlandırdı. İyi ki varsınız, iyi ki sizin gibi değerler bu okuldan mezun olmuş.“Açıklamasında bulundu.

Düzenlenen "Afşin Lisesi Mezunları ve Mensupları 1. Buluşma Günü" etkinliğine kamu kurum amirleri ve çok sayıda Afşin Lisesi mezun ve mensubukatıldı.

Editör: Haber Merkezi