AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: "Benim kalbim de gönlüm de Afşin'ledir,  kimse de bunu bozamaz. Afşin'e hizmet etmekten şeref duydum." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Afşin'de esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ünal, beraberindeki AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Başkanı İsmail Safi ve partililerle Atatürk Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Ünal, esnafa da hayırlı işler dileğinde bulundu.

Ünal, daha sonra partisinin seçim bürosunu ziyaret ederek partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Burada, açıklama yapan Ünal, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçileceğini ve AK Parti'nin de güçlü bir şekilde TBMM'de yer alacağını belirterek, şunları söyledi:

"AK Parti'de nefer olmak var. Hizmet etmek, koşmak, Cumhurbaşkanımız gibi 18 saat çalışmak var. Zaman oturma vakti değil. 15 Temmuz bittimi? bitmedi. 15 Temmuz'u güney sınırımızı bir terör koridoru oluşturarak devam ettirmek Türkiye'yi kıskaca almak istediler. Biz NATO müttefikiyiz, NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz. Ama NATO müttefiki olan Amerika, benim koruduğum sınırlarda PKK terör örgütünün elamanlarından oluşan güvenlik birimi kuracağım dedi. Kurabildi mi? Kuramadı. Kurduğu, oluşturduğu o terör koridorunu Fırat kalkanı, Zeytin Dalı harekatıyla paramparça ettik. Afrin'de inlerine girdik. Bunlar bu milletin desteğiyle 18 saat çalışarak oldu. SİHA ve İHA'ları, Altay Tankı'nı, Atak Helikopterini yaparak oldu."

Türkiye'nin yeni hükümet modeliyle şahlanışını ve yükselişini gerçekleştireceğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, " Türkiye 4 tane terör örgütüyle mücadele ediyor. Türkiye şuanda tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi her bir yönden yapılan saldırılara göğüs geriyor ve bunları püskürtüyor. Şimdi önemli bir mücadele, kavga veriyoruz. Şuanda 24 Haziran sonrasında Allah'ın izniyle yeni yönetim modeli ile şahlanacak ve ayağa kalkacak Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. 16 yıl boyunca kapatma davaları, gezi olayları 17-25 Aralık olayları, 15 Temmuz darbe kalkışması hepsini bertaraf ettik. Bir taraftan da Türkiye'yi ayağa kaldırdık. Elhamdülillah Türkiye her anlamda kalkındı. 16 yıl içinde dirilişi gerçekleştirdik şimdi yeni hükümet modeliyle şahlanışı ve yükselişi gerçekleştireceğiz. Biz bu kavgayı verirken, bu dava uğruna gece gündüz çalışırken, birileri şahsi ve kişisel hesaplarının peşine düşüyorsa onları Allah'a havale etmekten başka yapacak bir şey yok. " açıklamasında bulundu.

"Bizim Afşin ile muhabbetimizi kimse bozamaz"

Afşin'e hizmet etmekten şeref duyduğunu ifade eden Ünal, "AK Parti olarak Afşin'e hizmet etmeye devam edeceğiz. Afşin bizi nasıl bilir ama biz Afşin'i can olarak biliriz. Bu bizim Allah'a karşı sorumluluğumuzdur. Siz bize kızsanız da, gönül de koysanız bizim size kızmak gibi bir hakkımız yok. 2011 yılında milletvekili olarak göreve geldiğimde AK Parti olarak Tunus'u, Mısır'ı, Libya'yı konuşurken Afşin ile Elbistan arasında çekişmenin olmasının gereksiz olduğunu ifade ettim. Afşin ile Elbistan arasında çekişmenin olması, Afşin ile Elbistan'ın Kahramanmaraş merkez ile çekişmesi bunlar bizlere yakışmaz. Bizler el ele vererek bölgesel kalkınmayı gerçekleştireceğiz dedik. Ardından bölge hastanemizi yaptık, doğalgaz hayal deniliyordu gerçek oldu. En önemlisi Ericek tarafında 2 bin dönüm üniversite arazisi ayırdık Afşin ile Elbistan'ın daha çabuk yakınlaşmasını sağlamak için. Yolu, hükümet konağı, hastanesi, okulu gibi hizmetleri saymaya gerek yok bunlar zaten bizim yapmamız gereken görevlerimizdir.Bizim Afşin ile muhabbetimizi, birilerinin kişisel hırsı, hesapları bozamaz. AK Parti'de nefer olmak var. Hizmet etmek, koşmak, Cumhurbaşkanımız gibi 18 saat çalışmak var. Zaman oturma vakti değil. Benim kalbim de gönlüm de Afşin'ledir,  kimse de bunu bozamaz. Afşin'e hizmet etmekten şeref duydum." diye konuştu.

Türkiye'nin önemli bir sürece girdiğine değinen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise, " Ramazan ayı barış, kardeşlik ve kaynaşma ayıdır. İnşallah bizler öncelikle AK Parti olarak kaynaşacağız ki ülkemize ve milletimize daha çok hizmet edeceğiz. AK Parti her seçimde oylarını katlayarak sandıktan çıktı. 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçiminde de Afşin'in oyunu artıracağına inancımız tamdır. Bizler AK Parti'nin neferleriyiz. Nerede, ne zaman görev verilirse her zaman yapmaya hazırız. Bizleri burada yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Bizler seçim çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. İlçemizde seçim büromuzda partilerimizle bir araya geliyoruz ve 24 Haziran'ın Türkiye'nin geleceği olacağını belirterek önemini anlatıyoruz. İleriki günlerde seçim büromuzun resmi açılışını yapacağız. Bizleri ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Mahir Ünal ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ünal, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Elbistan'a geçti.

Editör: Haber Merkezi