19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı’nda, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan tören, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü  sentetik çim sahada devam etti.

Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da milli mücadele meşalesini yaktığını ve  99’ıncı yıldönümünü kutladıklarını  söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, kurtuluş  ateşinin tüm yurda yayılarak, halkın azim ve kararıyla büyük zaferlere ulaştığını belirtti.

Tarihten habersiz bir gençliğin yetiştiğini belirten Arslan, “Sevgili gençler 99. Yıl dönümünü kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına hoş geldiniz. Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi tüm yurdumuza yayılmış halkımızın azim ve kararıyla büyük zaferlere ulaşmıştır. Ne yazık ki şu dönemde gençliğimizin bu milli bayrağın gölgesinde neler yaşandı, bu ülke neler feda etti, bu toprak bu bayrak uğruna ne canlar verildi bu durumdan habersiz bir gençlik yetişiyor. Gençlik tarih derslerini sadece sınıf geçme aracı olarak görmeye başlamış ve hatta bu yüzden tarih dersinden nefret eder duruma dahi gelmiştir. Gençlerimize tarihi aşılamayı hepimizin vazifesi olarak görüyorum. Çünkü bizim geçmişimiz savaş ve zaferden çok medeniyet abidelerine eğilmek, tarihimizin sosyal, bilimsel, inanç ve ahlak sistemini tekrar irdelemek geçmişte başarılarımıza yön veren fazilet, basiret, feraset, infak, sevgi ve saygı kavramlarına ihtiyaç duymaktayız.” Açıklamasında bulundu.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösteren Arslan, “İnsan haklarından, sevgi, saygı ve hoşgörüden yoksun, varlığını mazlumların haklarını gasp ederek mazlumların kanıyla beslenen ABD ve onun kuduz evladı İsrail şuanda Filistin’de Müslüman, mazlum kanı dökmektedir. ABD ve İsrail’i nefretle, şiddetle kınıyorum. Ve orada canlarını feda eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu aziz vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu Ramazan-ı Şerif’iniz hayırlı olsun. “dedi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Takımının gösterilerinin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası kutlamaları çerçevesinde 100 metre kısa mesafe ve 1500 metre orta mesafe koşusunda dereceye giren ve Atatürk ve 19 Mayıs 1919 konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası kutlamaları çerçevesinde 100 metre kısa mesafe ve 1500 metre orta mesafe koşusunda dereceye giren öğrenciler;

100 Metre Küçükler; 1. Muhammet Erdem, 2. Fatih Arpacı, 3. Cihan Özer

100 Metre Yıldızlar; 1. Berkay Aslan, 2. Mahmut Berkman, 3. Yahya Böke

1500 Metre Küçükler; 1. Ebubekir Böke, 2. Mikail Genç, 3. Cem Özcan

1500 Metre Yıldızlar; 1. Samet Metin, 2. Batuhan Böke, 3. Bayram Bolat

Atatürk ve 19 Mayıs 1919 konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise Kompozisyon dalında; 1. Döndü Gedik, 2. Sevim Açıkbaş, 3. Merve Bolat

Şiir dalında dereceye giren öğrenciler; 1. Şahin Demir, 2.Enur Biçer, 3. Ayşe Nazlı Coşkun

Programa, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Tunca Ulucak, Afşin Belediye Başkan Vekili Sebahattin Atalay,  İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, kamu ve kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi