Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afşinli vatandaşlara daha yeşil bir Afşin için içinde mektup ve karaçam tohumu bulunan zarf gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 21 Mart'ta Dünya Ormancılık Günü'nde başlatılan "Daha Yeşil Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edelim" kampanyası kapsamında içinde karaçam tohumu bulunan mektup Afşin'deki ailelere ulaşmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gönderilen mektuplar Afşin PTT Müdürlüğü tarafından vatandaşlara teslim edilmeye başlandı.

Afşin'e gönderilen zarfın içinde Erdoğan'ın mektubu, karaçam tohumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Türkiye geneli ile birlikte Kahramanmaraş'ta yapılan hizmetlerin anlatıldığı kitapçık yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, " Bugüne kadar yaptıklarımızla yetinmiyor, 2023 vizyonumuzla çok daha büyük hedeflere doğru kararlılıkla ilerliyoruz.

Elde ettiğimiz başarılarda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı yatırımların ve çalışmaların da büyük katkısı vardır. Bakanlığımız, her bir köşesi cennet parçası olan güzel vatanımızda çığır açan yatırımlar yaptı, yapmaya devam ediyor.

Orman, su, tabiat ve meteoroloji alanında yaptığımız her çalışmada çevreyi ve canlıları korumayı temel ilke edindik. Ülkemizin tabii kaynaklarını, koruma-kullanma dengesini gözeterek, sizlerin hizmetine ve kullanımına sunmayı sürdürüyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan "Daha Yeşil Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edelim" kampanyamız çerçevesinde sizlere ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Zarf içindeki tohumlan toprakla buluşturarak, daha yeşil bir Türkiye için siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Bu vesileyle; 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günlerinizi tebrik ediyorum.

Ailenizle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. En kalbi selamlarımla..." ifadelerine yer veriyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kitapçığında ise Kahramanmaraş'a son 15 yıl içerisinde 3 milyar 550 milyon lira yatırım gerçekleştirildiği, 4 gölet, 97 taşkın koruma tesisi 146 bin 660 dekar arazinin sulamaya açıldığı, 36 hidroelektrik santralı olmak üzere, aralarından Adatepe Barajı, Ayvalı Barajı ve Kılavuzlu Barajının yer aldığı 5 barajı hizmete sunduğunu belirtiliyor.

Afşin'in menba kalitesinde su ile buluşturulacağı ifade edilen kitapçıkta, "Şehrimizin içmesuyu ihtiyaçlarına günlük çözümler değil, uzun vadeli planlarla kökünden çözüyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bu çerçevede Kahramanmaraş ve ilçelerine menba kalitesinde içmesuyu temin ediyoruz. Tamamlanan 3 içmesuyu tesisi ile Kahramanmaraş şehir merkezine yıllık 27 milyon metreküp içme suyu sağladık. Afşin'in Akdere İçmesuyu tesisi inşaatı devam etmekte" ifadelerine yer verildi.  

Editör: Haber Merkezi