Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, "Küresel düzeyde de rekabet gücümüzü arttıracak ve marka oluşturabilecek bir inançta olmamız çok önemli." dedi.

Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KTSO) yeni dönem meclis üyeleri ve meslek komitesi başkanları tanışma toplantısında, şemsiye kuruluş olarak ticaret ve sanayi odalarının özellikle sanayileşme sürecini hızlı bir şekilde yürüten iller açısından önemli olduğunu söyledi.

Kalkınma için teşvik mekanizmalarının en etkin bir şekilde düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Özkan, "Bizim her alanda olduğu gibi yatırımda da kendimize olan inancımız, toplumumuza olan inancımız, şehrimize olan inancımız çok çok önemli. Bu hasleti Kahramanmaraş'ın tarihinde de görüyoruz. Önümüzde de bunu çok belirgin bir şekilde görmek bizim en büyük zenginlik ve mutluluk kaynağımız. Küresel düzeyde de rekabet gücümüzü arttıracak ve marka oluşturabilecek bir inançta olmamız çok önemli." dedi.

Vali Özkan, milletvekilleri, siyasiler, parti temsilcileri, üniversite ve belediyeler başta olmak üzere kamu kuruluşları olarak mutlaka iş adamlarıyla istişare halinde Kahramanmaraş'ın vizyonunu takip için el birliğiyle çalışacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise omuz omuza çalışarak şehri daha da güçlendirmek ve daha yaşanabilir hale getirmenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

KTSO'da dinamik bir yapı oluştuğunu ifade eden Erkoç, bu sinerjiyle çok güzel işlere imza atılacağı inancında olduklarını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın müteşebbisleriyle gurur duyduklarını vurgulayan Erkoç, imkanları en iyi şekilde değerlendiren insanların övünç kaynağı olduğunu belirterek, istiklal mücadelesinde en ön safta duran bu şehrin bugünkü istikbal mücadelesinde yine en ön safta durduğunu sözlerine ekledi.

KTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz de ülkenin her zaman ihtiyacı olan en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise iş dünyasının çatı kuruluşu olarak oda ve borsaların en büyük idealinin şehirlerde yatırımı, üretimi, ihracatı artırarak, ekonomik kalkınmaya yön vermek olduğunu belirterek, "Geçmişe baktığımızda, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, bu amaca yönelik olarak hiç durmadan çalışmış, gayret sarf etmiş, ekonominin büyümesi ve küresel rekabette daha güçlü bir aktör olmak adına çok başarılı bir grafiğe sahip olmuştur. Çok şükür ki, bu çabalarla ve en önemlisi de dürüst ve azimli girişimcileri sayesinde, Kahramanmaraş bugün Türkiye'nin endüstriyel altyapısının en güçlü olduğu kentlerden birisi haline gelmiştir. Kahramanmaraş'ın, çağa uyumlu bir ekonomik yapıyla sürdürülebilir büyümeye ulaşması adına odamızın çalışmaları çok önemlidir. Burada alınan kararlar, yürütülen çalışmalar, geleceğe atılan birer imzadır." diye konuştu.

KTSO Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu da her sektörün burada temsil edilmesini istediklerini belirtti.

Meslek komitesi üyelerinden meclis toplantılarına katılmalarını, sektörlerini mutlaka burada temsil etmelerini ve sorunları buraya taşımalarını isteyen Balcıoğlu, "Yeni bir oda ve iki ay sonra yapılacak yeni bir ulusal seçimle yeni bir Kahramanmaraş için hep beraber, 'ya bismillah' demek için başladık. İnşallah hayır olur." dedi.

Meclis toplantısına, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Narlı, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Çinkay, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mahmut Arıkan, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ile diğer ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi