Kahramanmaraş'ta, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Okul Sporları Okçuluk İl Birinciliği Turnuvası düzenlendi.

12 Şubat Stadyumu'nda küçük yıldız ve gençler kategorilerinde düzenlenen yarışmaya, 38 okul takımından 115 sporcu katıldı.

Ailelerin de ilgi gösterdiği yarışmada, öğrencilerin ata sporuna olan ilgisi dikkat çekti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm branşlarda gençlerin yoğun katılımıyla çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Tarihi önemi gereği okçuluk branşının da hayat bulması anlamında altyapının önemine dikkat çeken Kabakcı, uzman antrenörler ve eğitmenler eşliğinde çok önemli bir altyapı çalışmasını ortaya koyduklarını belirtti.

Okçuluk branşına olan ilginin kurum olarak kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kabakcı, "İnşallah diğer branşlarda elde ettiğimiz başarılar okçulukta da olacaktır. Başarılı olan sporcularımızla hem yaz spor okullarında hem de çalışmalarımızda da bundan sonra destek vermeye devam edeceğiz. Biz güreşte bir dünya markasıyız. Okçulukta da aynı başarıyı yakalarız." dedi.

Olimpik okçuluk, havalı tabanca, trap skip ve kano kürekte de Kahramanmaraş'ın varolduğunu, branş çeşitliliği anlamında bunun kent adına önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Kabakcı, "Okçulukta da göreceksiniz ki bundan sonra çok yetenekli çocuklar keşfedeceğiz. Olimpiyat yolunda bu çocuklar altyapıdan yetişecek ve hedef koyacak. Al bayrağımızı göndere çektirebilecek sporcular çıkacaktır." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi