Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Arıtaş Mahallesinin en önemli sorunlarından biri olan içmesuyu şebekesi ve isale hatlarının çözümü için harekete geçti.

Arıtaş Mahallesinde içme suyu şebeke ve isale hatlarının eski olması nedeniyle büyük sorunlar yaşanıyordu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç'un talimatı üzerine KASKİ Genel Müdürlüğü, Arıtaş Mahallesinin içmesuyu şebekesi ve isale hattının yenilenmesi çalışmalara başladı.

-54 kilometre yeni içmesuyu şebeke hattı yapılacak

KASKİ, Arıtaş Mahallesinde içmesuyu şebekesi ve isale hatlarının çaplarının yetersiz olması ve kullanılan boruların coğrafi koşullara uygun olmaması nedeniyle 54 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebeke ve isale hattı çalışması yapacak.

Arıtaş Mahallesi'nin eski içmesuyu şebeke hatlarının daha yeni borularla değiştirileceği çalışmanın yaklaşık 5 ayda tamamlanması öngörülüyor.

- Yeni içmesuyu şebekesi ve isale hattı için ihaleye çıkıldı

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Arıtaş Mahallesi içmesuyu şebeke ve isale hattı işleri için ihale ilanına çıktı.

İhale kapsamında Arıtaş Mahallesine, Ø25 mm ile Ø225 mm arası toplam 54 bin 041 metre uzunluğunda PE 100 PN 10 Boru ile İçme suyu Şebeke ve İsale hattı yapılacak.

18 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak ve 150 (yüz elli) takvim günü içinde iş tamamlanması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi