Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamdi Köker, Tunceli’de düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasında bölge birincisi oldu.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen ezan okuma yarışmasında il birincisi olan Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hamdi Köker, Tunceli'de düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasında en güzel ezan okuyan kişi oldu.

Yarışmasında Kahramanmaraş'ı temsil eden Köker kazandığı birincilikle Afşin'i gururlandırdı.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Malatya,  Şanlıurfa veTunceli’den il birincilerinin katıldığı 5. bölge finali Tunceli Pertek´te yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada,3 makam geçişli ezanıyla jüri üyelerinden tam puan alan Hamdi Köker, bölge şampiyonluğunu elde ederek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Mutluluğunu ifade eden Köker, “Çok mutluyum. Çok çalıştım ve kazandım. Hedefim Türkiye Birinciliği üzerimde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye Finalinde Afşin’i, Kahramanmaraş ve birçok ilimizi temsil etmekten onur duyuyorum. Benimle birlikte yarışmaya katılan arkadaşlarımızın da ağzına sağlık. Onlara da hayatlarında başarılar diliyorum. Türkiye’de bu tür yarışmaların düzenlenmesi çok güzel bir şey. İnşallah katılımlar artar. Çalışmalarıma hız vereceğim ve Türkiye birinciliğini de inşallah elde edeceğim. " dedi.

Editör: Haber Merkezi