Afşin'de, Orman İşletme Şefliği tarafından '21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası' etkinlikleri kapsamında 83 bin adet çam fidanı dağıtıldı.

Orman İşletme Şefliğindeki fidan dağıtım töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden birinin ormanlar olduğunu söyledi.

Orman Haftasında, Afşin'de güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini aktaran Kaymakam Budan, " Afşin Orman İşletme Şefliğimiz tarafında temin edilen çam fidanlarımız vatandaşlarımıza hiç bir ayırım gözetilmeden dağıtıyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var. Alınan fidanların büyüyeceği, ağaca dönüşmesini sağlamalarını istiyoruz" dedi.

Gelecek nesillere daha yeşil bir doğaya sahip bir Afşin bırakmak istediklerini dile getiren Budan, "Afşin'in daha yeşil olmasını sağlamak adına bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bizlerden sonra gelen nesillerimiz de ağaca verilen önemi devam ettirir ve ülkemiz, bölgemiz daha yaşanılabilir bir hale gelir. Bu programda emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- Her Afşinliye 1 çam ağacı

Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz ise, '21-26 Mart Orman Haftası' etkinlikleri kapsamında 83 bin olan nüfusu olan Afşin'de 83 bin çam fidanını dağıtımının yapıldığını söyledi.

Hafta boyunca fidan dağıtımını devam ettireceklerini ve 83 bin sayısına ulaşacaklarını söyleyen Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, " Orman Genel Müdürlüğü Teşkilatı olarak her yıl ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Orman İşletme Şefliği olarak bu yıl Afşin, fidan dikilince güzelleşir dedik ve 83 bin nüfuslu Afşin'e 83 bin adet çam fidanı dağıtmak için çalışmalarımızı başlattık. Her vatandaşımız için bir çam fidanının toprakla buluşmasını istiyoruz. Afşin'in eskisi gibi 'yeşil Afşin' olarak bilinmesini istiyoruz. İnşallah her yıl bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz" açıklamasında bulundu.

Törene, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi