AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: "Doğalgaz Afşin ve Elbistan'a Hayırlı Olsun"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Afşin ve Elbistan ilçelerinin doğalgaza kavuşturulması hem çevre açısından hem de hava kirliliğinin önlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Doğalgaz'ın Afşin ve Elbistan ilçelerine hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen "101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Arzı Hizmete Alım Töreni'nde aralarında Afşin, Elbistan ve Pazarcık'ın bulunduğu ilçelere doğalgaz arzının yapıldığını söyledi.

 Afşin ve Elbistan'ın doğalgaza kavuşması için ciddi bir çalışma yürüttüklerine değinen Ünal, "Öncelikli olarak Afşin ve Elbistan ilçelerimizin doğalgaza kavuşturulması hem çevre açısından hem de hava kirliliğinin önlenmesi açısından çok önemliydi. Aynı zamanda Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin de doğalgaza geçecek olması da bu açıdan önemli bir husus. Elbistan, Afşin uzunca bir zamandan beri muzdarip olduğu kışları hava kirliliğinden kaynaklanan birçok hastalık söz konusuydu. Son 4 yıldan beri çok ciddi bir çalışma yürüttük ve Afşin ve Elbistan’ın doğalgaz alt yapı işlerine başlandı. Dün itibariyle de bu yerlerin hem Elbistan hem Afşin hem de Pazarcık ilçelerimizin doğalgaz alt yapı işlerinin nihayete ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla beraber Külliye’de bir törenle birlikte bunların açılışı gerçekleşti. Afşin'e, Elbistan’a ve Pazarcık ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Doğalgaz ile vatandaşların birçok eziyetten kurtulacağına değinen Ünal, "Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle özellikle annelerimiz artık ısınma konusunda kömür taşımaktan soba yakmaktan ve bunların getirdiği eziyetlerden de kurtulmuş olacak. Çocuklarımız daha sağlıklı daha sıcak ortamda büyüyecek ve özellikle kışın soğuktan kaynaklanan hastalıklarda büyük oranda azalacak." diye konuştu.

Ünal, son olarak, Afşin ve Elbistan'daki vatandaşların evlerini doğalgaz kullanılabilecek sisteme dönüştürmesinin ardından bu hizmetten faydalanabileceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi