Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal üretime destek çalışmaları kapsamında, yüzde 60 hibeyle 5 bin 550 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin tarımsal üretime destek çalışmaları doğrultusunda, toplanan talepler kapsamında ceviz fidanlarının dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her geçen yıl daha fazla ceviz fidanını toprakla buluşturduklarını belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurt, "Ceviz fidanı taleplerini Eylül ve Ekim ayları içerisinde toplamıştık. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz ceviz fidanlarını, bölge iklimine uygun olması ve ilkbahardaki don olaylarından etkilenmeyecek türde olmasına dikkat ettik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Dağıtılan ceviz fidanlarının 500 dekarlık bir alanı kaplayacağını ifade eden Kurt, " Afşin'de çiftçilerimizin diktiği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca sertifikalı fidan desteği kapsamında oluşturulan bahçelerimiz de var. Kahramanmaraş 2017 yılı itibariyle Türkiye'de birinci sırada yer aldı. Bizler de Afşin'de ceviz üreticiliğinin uygun olduğunu düşündüğümüz için vatandaşlarımızı buna teşvik ediyoruz. Üreticilerimize elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya gayret gösteriyoruz. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi