Afşin ve Elbistan ilçelerinde doğalgaz kullanımına geçilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın girişimleri ile başlatılan Afşin-Elbistan ve Divriği Doğalgaz Projesi’nde abonelik işlemleri başlatıldı. Mayıs ayı itibari ile de gaz kullanımına geçilecek.

Afşin ve Elbistan halkının sabırsızlıkla bekledikleri doğalgazda ön abonelik işlemlerine geçildi. Bölge halkının uzun yıllardır beklediği ancak bir türlü kavuşamadığı doğalgaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın girişimleri neticesinde yatırım programına alınmış ve projesine başlanmıştı. Afşin-Elbistan ve Divriği doğalgaz ilettim hattı çalışmasının ardından 2017 yılı sonunda Afşin ve Elbistan ilçelerindeki dağıtım hattı döşemelerine geçildi. Elbistan ilçesinde Battalgazi ve Esentepe Mahallelerindeki vatandaşlar abonelik işlemlerine başlayabilecekler.

Doğalgaz Dağıtım Firması Bölge Müdürü Cihangir Turan, Elbistan’ın Battalgazi ve Esentepe Mahallelerinde ikamet eden vatandaşların abonelik için ön müracaatta bulanmaya başladıklarını belirtti. Turan, toplamda beş yıllık bir proje olan Elbistan hattında bu yıl içerisinde 45 kilometrelik dağıtım hattı döşeneceğini söyledi. Boru döşemesi sırasında deforme olan yolların onarımına da kısa süre içerisinde başlayacaklarını belirten Turan, “Afşin ve Elbistan’da çalışmalarımız aynı hızla yürütülüyor. Abone işlemlerVatandaşlarımızın endişesi olmasın. Gereken her şey yapılacaktır” diye konuştu.

İlçede yaşayan vatandaşlar, doğalgaz çalışmalarının son ermesiyle Elbistan’ın en büyük sorunu olan hava kirliliğinin son bulacağını belirterek, bu girişiminden dolayı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi