Kahramanmaraş’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Dulkadiroğlu Şeyhadil Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte bir tören yapıldı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman’ın şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Şehitler için saygı atışının da yapıldığı törende Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile kent protokolü, şehit yakınları, askeri ve mülki erkan ile törene katılanlar şehit mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim’in de okunduğu tören, Millî Mücadele şehitlerinin bulunduğu şehitlik anıtı önünde devam etti, burada da anıta karanfiller bırakıldı Kur’an-ı Kerim okundu ve dualarla sona erdi.

Şehitlikte düzenlenen programın ardından Kahramanmaraş protokolü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ne geçtiler.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı programı saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Peşinden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü mesajı okundu.

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Gel’in açılış konuşmasını yaptığı programda “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri” konulu sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Piyade Yüzbaşı Yavuz Kılıçarslan’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından Konuşmalardan sonra Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri yönetiminde öğrencilerce hazırlanan “Çanakkale Zaferi Oratoryosu” sahnelendi.

Editör: Haber Merkezi