Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile KSÜ Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile Anadolu Kadın Başlıkları Sergisi açıldı.

Kültür Park Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılışına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sergiyi gezdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel anlamda hizmetlerine devam ettiğini ifade eden Başkan Erkoç: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kahramanmaraş’ımızda çok önemli bir sergi açıldı. Tabii bu sergi kültür anlamında da çok kıymetli, hem de Türk kadınının tarihteki statüsünün belirlenmesi açısından da çok önemli.

Bizim medeniyetimizin ne kadar güçlü bir medeniyet olduğunu simgelemesi açısından da bu sergiyi çok önemsiyoruz. Sayın Nazik Ağyar Hocamızı ve öğrencilerini, bu anlamda kutluyor ve tebrik ediyoruz. Çünkü burada bizim medeniyetimizin, bizim kültürümüzün önemli bir parçası olan kadınımızın yaşamında kullandığı kadın başlıklarını gün yüzüne çıkardılar ve sergilediler.

Bu da bizim medeniyetimizin ve kültürümüzün ne kadar zengin ve güçlü olduğunun bir parçası. Çok güzel eserler olup, emek sarfedilerek, el emeği göz nuru ürünler.

Bu da tarihte kadınlarımıza ne kadar önem verdiğimizin simgelerinden bir tanesi. Ben tekrar kendisini ve öğrencilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah yaptıkları bu çalışmaları da kitaplaştırmalarını ve tarihe bir kayıt olarak düşmelerini tavsiye ediyoruz. Bu serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlarımızın günlerini tebrik ediyor, inşallah Türkiye’mizde ve dünyamızda daha mutlu, daha sağlıklı ve daha huzurlu yarınlar diliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü işbirliği ile açılan sergi 4 gün boyunca açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi