Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği" Afşin'de de başladı.

Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde başlatılan 'okuma yazma bilmeyen kalmasın' kampanyası kapsamında ilçede 252 bayan, 12 erkek vatandaşın okuma yazma bilmediği tespit edildi.

Okuma yazma kurslarındaki ilk dersin 15 Mart 2018’de başlayacağını ancak yeterli katılım sağlayan okullarda okuma yazma kursunun açılarak eğitimlere başladığını belirten Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan, okuma yazma bilmeyen vatandaşları kursa katılmaya davet etti.

Okul olmayan mahallelere Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda eğitim verileceğini dile getiren Şahan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından ülkemiz genelinde başlatılan okuma, yazma seferberliğini ilçemizde de başlattık. Afşin Kaymakamlığımızın öncülüğünde Halk Eğitim Merkezimiz tarafından ilçemizde tespit ettiğimiz okuma yazma bilmeyen bütün bireylerimize oluşarak okuma ve yazmayı öğretmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Okuma yazmanın önemine işaret eden Halk Eğitim Merkezi Şahan, " Okumanın yaşı gerçekten de olmaz. Bizler okuma yazma kursumuzu yeterli katılım sayısına ulaştığımız kursiyerlerimize başlattık. Kursiyerlerimiz haftada 10 saat olmak üzere kursa katılım sağlayacaklar. Kayıtlarımız devam ediyor. Bizim tespit ettiğimiz haricinde olan vatandaşlarımızın kursa katılımları çok önemli. Kurslarımızı tamamladıktan sonra bitirenlere törenle okur yazarlık belgesi vereceğiz. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın 5 Mart’a kadar kendilerine en yakın ilkokul, ortaokul veya Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne başvuru yapabilirler." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi