Alınan bilgilere göre, kent merkezinde son dönemde asayiş olaylarında yaşanan artış üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Son bir ay içerisindeki olayları araştıran polis, 2 grup üzerinde yoğunlaşarak, çalışmalarını bu yönde sürdürdü. Geçen hafta içerisinde Bektutiye Bulvarı üzerindeki bir kahvehanede yaşanan ve bir çocuğun yaralandığı silahlı çatışmanın ardından da operasyon için düğmeye basıldı.
Cinayet Büro Amirliği’nin yanı sıra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı diğer birimlerin de katıldığı eş zamanlı operasyonlarda yaşları 34 ila 18 arasında değişen, Ö.B., K.K., S.S., M.D., İ.S., K.K., E.Ş., F.A., S.G., F.A., D.S., A.A., Y.K., M.B., B.D., F.O., K.K., ve A.B. gözaltına alındı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, 3 adet tabanca, 9 adet av tüfeği, onlarca sallama tabir edilen bıçak ve sopa ele geçirildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, “Adam öldürmeye teşebbüs, ateşli silahla kasten yaralama, nitelikli mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlamalarıyla bugün adliyeye sevk edildi.
Kahramanmaraş’ta, kentin huzur ve güvenliğini bozacak kişi ve gruplara yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi