Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şubesi’nde 11. Olağan Kongre sürecinde 2.bölge seçimlerinde 608 delege sandık başına gitti.

Çoğulhan Sitede yapılan seçimlerde mevcut başkan ve başkan adayı Mustafa Kılıç, 61 delegeyi kazanan taraf oldu.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şubesi’nin yeni yönetimini ve başkanını belirleyecek 11. Olağan Kongre heyecanı sürüyor. 125 delegenin belirleneceği ve 4 bölgeye ayrılan seçim çevresinde, en fazla üyenin ve delegenin bulunduğu TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş.’deki işçileri kapsayan 2.bölge seçimleri Çoğulhan Site’de gerçekleştirildi.

11. Olağan Kongrenin 2.bölgesinde TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş.’de çalışan sendika üyesi 608 işçi sandık başına gitti. Mevcut başkan Mustafa Kılıç ve başkan adayı Sıddık Sert arasında geçen seçim yarışı, sabah saatlerinde başladı. 608 üye oy kullandı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sayıma başlandı. 5 oyun geçersiz sayıldığı sandıktan mevcut başkan ve başkan adayı Mustafa Kılıç’a 362, başkan adayı Sıddık Sert’e ise 241 oy çıktı. Kılıç, bu sonuçla TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri Anonim Şirketi’ndeki 61 delegeyi kazanan isim oldu.

Seçim sonrasında değerlendirmelerde bulunan Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı ve başkan adayı Mustafa Kılıç, sandıktan çıkan sonucu baş tacı ettiklerini söyledi.

Kazananın işçi olduğunu belirten Kılıç, kendisine oy veren ve vermeyen tüm üyelere teşekkür ederek,

“Sendikamızın 11. Olağan Kongresi’nde 2.bölge seçimlerimizi tamamladık. İşçi kardeşlerimiz tercihlerini bizden yana kullandılar. En çok üyemizin bulunduğu TEMSAN’dan işçilerimizin desteği ile galip ayrıldık. Buradaki 61 delege, bizim hazırladığımız listeden çıktı. Bize destek veren ya da vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki 2 seçim bölgesi için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sandıktan çıkan sonuç başımızın üstünedir. Bu sonuç, tüm Tes-İş Sendikamıza ve işçi camiamıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi