Afşin Belediyesi,  Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nın 4.'sünü gerçekleştirdi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  'Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nda din görevlileri ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Güven, din görevlilerinin manevi birlik ve beraberlik noktasında toplum açısından tutum ve davranışları nedeniyle milletin tek vücut olmasında büyük bir etken olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulunan Güven, “Allah herkese bir görev yüklediği gibi Türk devletine de dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan mazlumların yanında olmakta. Rabbim bize bu görevi yüklemiş devletimize bu fedakârlığı vermiş bunun içinde Rabbime hamd olsun yine mazlumların yanında olmak üzere büyük bir sefer başlattık. Aslında bunları televizyonlardan izliyoruz ama orada yaşanan şeyler kolay şeyler değil. Orada yiğitlerimizin ordumuzun kadraja sığan mücadelesi kadar kolay değil. Bugün operasyonun 20. günü. 20 gündür askerlerimiz sürekli çalışıyorlar. Sürekli açık havadalar, belki yiyorlar belki yiyemiyorlar 20 gündür açık havada hani biz küçümsüyoruz 3-5 çapulcu diyoruz ama dünyanın tüm zengin ülkelerinin desteklediği modern silahlarla donattığı belki de dünya tarihinde görülmemiş silahların arkasında bizim yiğitlerimize top atıyorlar, füze atıyorlar, mermi atıyorlar. Bu sıradan bir terör operasyonu değil. Büyük bir savaş, bize farz kılınan sefer, zafer ise Rabbimin takdiri. İnşallah yiğitlerimize ordumuza ve milletimize tüm İslam Alemine Rabbim zaferide nasip edecek. “dedi.

Toplumun maneviyatını yükselten insanlar olarak en başta din görevlilerinin birlik ve beraberlik sağlaması konusunda gayret gösterdiklerine değinen Güven, “Biliyorum her namazdan sonraki dualarınızda ordumuza yiğitlerimize yer veriyorsunuz. İnşallah yer vermeye devam ederiz onların başarısı ve muzafferi için dua etmeye devam edelim. Yine toplumun nabzını tutan, toplumun maneviyatını yükselten insanlar olarak en başta sizin fedakârlıklarınızla birlik ve beraberliği sağlaması konusunda büyük bir gayret edeceğinizi biliyorum. Allah ezanları susturmasın bayrağımızın gölgesini üzerimizden indirmesin. Rabbim sizlere mesleki sorunlarınızın bittiği, çok daha güzel bir ortamda çalıştığınız toplumu aydınlattığınız bir destekle nice uzun günler geçirmenizi diliyorum.  Bu toplantıya katılarak beni onurlandırdınız. Kırsal mahallelerde ki imamlarımızın da katılım sağlaması için Çarşamba günü tekrar bir istişare toplantısı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ayağınıza sağlık, Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. “diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi