Afşin Belediyesi,  Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nın 3.'sünü gerçekleştirdi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  'Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları, sendika temsilcileri ile belediye meclis üyeleri bir araya geldi.

Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Güven, sivil toplum kuruluşu ve sendikaların toplumdaki kurumsal yapı ve yerelin temel taşını oluşturduğunu söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin yönetimde söz sahibi olduğunu dile getiren Güven, " Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yerel yönetimin önemi artacak. Bununla doğru orantılı bir şekilde de sivil toplum örgütlerinin yönetim içindeki payı ve söz hakkı artacak. Ülkemiz bu ivmede ilerliyor" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulunan Güven, "Ülkemiz sınır güvenliğini korumak için, savaş halinde, ordumuz seferde. İnşallah biz ülke olarak, millet olarak sefere çıktık. Rabbim ordumuza seferi emretti. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sefer emrini yerine getiriyor. İnşallah rabbim bu millete, bu Mehmetçiğe zafer nasip eder. Her gün haberleri dinlerken yüreğimiz düşüyor, şerefli bir makam ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama bu topraklar yüzlerce yıldır şehit kanlarıyla yoğruldu. O şehit kanlarıyla bize yurt olmuş, yuva olmuş. İnşallah kıyamet kopuncaya kadar da ilelebet bize vatan olacak. " diye konuştu.

Türk milletinin dünya üzerinde önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Güven, şöyle devam etti:

"Rabbim, dünyada Türk milletine şerefli bir görev biçmiş. Bu görev, İslam ümmetinin hizmetinde hizmetçi olmak. Tarih boyu dikkat ederseniz Türk milletinin hiçbir zaman kendi egemenliğini sağladıktan sonra kendi ekonomisini düzelttikten sonra çevresine duyarsız kalmaz. Dini, dili, mezhebi ve ırkı ne olursa olsun nerde bir zalimlik varsa, nerde mazlum var mutlaka onun yardımına koşmuş. Bu yaradan tarafından genetiklerimize yüklenen bir görevdir. Türk  milleti asırlardır dünyada adaleti sağlamıştır."

Ülkede birlik ve beraberlik ortamının yakalanmasının önemli olduğunu ifade eden Güven, "İlçemizde tüm insanlarımız birlik ve beraberlik içerisinde. Sivil toplum kuruluşları olarak sizlerin görüşleri bizler için çok önemli. Sizlerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Bundan sonra da daha sık bir araya gelerek Afşin için hep birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin, anayasal düzenlemede demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi,  "Sivil toplum devletin, milletin temel taşıdır. Şuanda doktorların temsilcisi olduğunu iddia Türk Tabipler Birliği (TTB) devletini, milletini ve halkını yalnız bırakmaktadır. Ordumuz şuanda ülkemizin sınır güvenliğini korumak için Afrin'de bir mücadelenin içinde ve ancak sivil toplum olduğunu iddia eden Türk Tabipler Birliği adında bir kuruluş ülkemizi arkadan hançerleme peşindedir. Ben bu vesileyle ülkesinin, milletinin, devletinin ve hükümetinin yanında olan çok değerli sivil toplum temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onları saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Sizlerin gücü,sizlerin desteğiyle, bu hükümet bu devlet Afrin’deki operasyona başlatmıştır. Allah’ın izniyle bu operasyondan alnımızın akıyla çıkacağız. " açıklamasında bulundu.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi yapılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi