Mikro Kredi-Mikrofinans Afşin Şubesi tarafından, 2017 yılı içerisinde 822 üyeye toplam 2 milyon 235 bin 700 TL mikrokredi sağlandı.

Afşin Mikro Kredi Şube Yöneticisi Sonay Denizhan, Afşin’de 2009 yılında çalışmaya başladıkları yıldan bu yana 2 bin 216 üyeye ulaştıklarını, bunlardan 822 üyenin hala aktif olarak iş hayatını sürdürdüğünü söyledi.

822 üyeye 2017 yılı içerisinde toplam 2 milyon 235 bin 700 TL mikrokredi verdiklerini belirten Denizhan, "Kredi verdiğimiz ve iş hayatına başlayan üyelerimizle ilgili hiç sorun yaşamadık. Kredilerin geri ödemesi zamanında ve düzenli yapıldı. Başvuran ve uygun oldukları belirlenen hanımlar aldıkları kredi ile açtıkları iş yerlerinden elde ettikleri gelirle aile bütçelerine önemli katkı sağlıyorlar" dedi.

Afşin’de mikro kredi sayesinde iş yerlerini açan kadınların kendilerine olan öz güvenlerinin de arttığını vurgulayan Denizhan, mikro kredinin hem maddi hem de manevi olarak etkilediğini kaydetti.

Denizhan, mikrokredi kullanmak isteyen kadınların Afşin Hükümet Konağı’na Mikrokredi şubesine uğramaları gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi