Havaların soğumasıyla birlikte Afşin semt pazarında satışlarda da azalma oldu.

 Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda havaların soğumasıyla birlikte durgunluk başladı. Pazarcı esnafları havaların soğuması kendilerini etkilediğini satışların azaldığını belirttiler.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi. Havaların soğuması ve artan fiyatlar sebebi ile vatandaşlar, pazar alış verişinden kısmak zorunda kalırken, pazarcılar da umdukları satışı yapamamaktan şikayet etti.

Kış aylarına özgü meyve ve sebzeler; Portakal, mandalina, greyfurt, pırasa, turp ve ıspanak gibi ürünler tezgahlarda  yerini almaya başladı.

Afşin pazarcı esnaflarından Mehmet Kaya: “Şuanda fiyatlar normal düzeyde lakin havaların soğuması pazarda satışların azalmasına sebep oldu. Vatandaşlar soğuk havadan dolayı pazara gelmek istemiyor bundan dolayı bizim satışlarda düştü.” dedi

Tezgahta her çeşit ürünler var fiyatlar kış aylarına göre uygun olduğunu belirten pazarcı esnafı Merdan Datlı,  "Kış aylarında meyve ve sebze fiyatları gayet uygun. Tehgahlar kış ürünleriyle birlikte şenlendi. Havaların soğuk olması vatandaşların pazara gelmesini engelliyor. Bundan dolayı da satışlarımız düştü. Yaz aylarına göre pazara gelenler azaldı." diye konuştu.

Pazardan memnun olan Datlı şunları söyledi:

"Mutfak ihtiyaçlarını pazardan karşılamak için alışverişe gelen vatandaşlar yaza oranla azalma oldu. Pazarda meyve ve sebze çeşidi arttı. Sebze ve meyveler şehir dışından geldiğinden dolayı yaz aylarına göre fiyatları biraz yüksek olabilir."

Afşin pazarında sebzenin kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: “ Biber 4, Domates 4, Karnıbahar 2, Karalahana 2, Salatalık 3, limon 3, Havuç 2, Turp 2, Patates 1.25, Soğan 1.25, Marul 2, Tere 1, Ispanak 2, Maydanoz 1, Kıvırcık 2, Yeşil soğan 3, Pırasa 3 ve Lahana 5 lira.”

Afşin pazarında meyve kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: " Muz 5, Kivi 7, Mandalina 1.50, Portakal 1.50, Nar 3, Gıreyfurt 1.50, Elma 2 ve Kestane 12.5 lira"

Pazarda en pahalı meyve: Kestane, Kivi, Muz ve Nar yer almakta.

Pazarda en pahalı sebze: Biber, Domates ve Lahana yer almakta.

Mevsim koşullarında en çok satılan meyvede mandalina ve portakal olurken sebzede ise en çok satılan ürün domates, salatalık ve yeşil ürünler oldu.

Editör: Haber Merkezi