Basın İlan Kurumu, 2 Ocak 1961 tarih ve 195 sayılı Kanun ile kurulmuş, kuruluş amacına uygun olarak da alanında 57 yıldır faaliyetlerine devam etmekte olan bir kurum.

Asli görevi Devletimizin resmi ilan ve reklamlarının adaletli olarak dağıtımına aracılık etmek olan Kurumumuz, sürekli olarak gelişimi ve dönüşümünü sürdürerek bu görevini zamanın şartlarına uygun olarak yerine getirmektedir. Ayrıca geçen bu yıllar içinde yazılı basının gelişimine katkı sunmak üzere çalıştı ve bu çalışmalarını bundan sonra da yürütmeye devam edecektir.

Bugün Türkiye genelinde 41 şubede resmi ilan ve reklamlara aracılık eden Basın İlan Kurumu, resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunan gazeteleri düzenli olarak denetleyerek, Kanunun kendisine tevdi ettiği görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor.

Türk basınının gelişimine yönelik olarak sunduğu hizmetleri, gelişen ve değişen koşullara uygun şekilde artıran Kurumumuz özellikle yerel basın için hayatiyet arz eden bir konuma gelmiştir. Resmi ilan ve reklamların yayınlanması ile basına sağlanan kamu destek rakamları bu konuda Basın İlan Kurumu’nun önemini gösterir düzeydedir.
Kurumumuz, gazetelere kredi, basın derneklerine maddi yardım ile basın çalışanlarına faizsiz borç vermeyi sürdürüyor. Yine Basın İlan Kurumu, basın mesleğinde fikren veya bedenen belirli bir süre çalışmış olup halen çalışamaz ve yardıma muhtaç durumda olanlara ve yaşamını yitirenlerin yardıma muhtaç ailelerine maddi yardımda bulunmaya devam ediyor. Azınlık gazetelerine de maddi desteklerimiz artarak sürüyor.

Türkiye’nin en büyük resmi ilan portalını oluşturarak, ilan.gov.tr üzerinden gazetelerin kendi internet sitelerinde de resmi ilanları yayınlanmasını teşvik ederek, bu ilanların daha çok kitleye ulaşmasını sağlamak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Gazetelerimiz için yeni bir saha açan, değişimi, dönüşümü zorunlu hale getiren internet gazeteciliği alanında, gazetelerimiz için projeler yapıyor, gazetelerimizi dijital dönüşüm aşamalarında yalnız bırakmıyoruz. Son yıllarda Basın İlan Kurumu’nun öncelikli gündemi haline gelen yazılı basının dijital dönüşümü konusu için birçok kurumla işbirliklerine gidiyoruz. En başta kendi dijital uygulamalarımızla yazılı basının özellikle yerel yazılı basının dijital dönüşüm serüvenine katkı sunuyoruz.

Sık sık düzenlediğimiz; yazılı basın temsilcileri ve yazılı basına destek veren kurumlar ile buluşmalarımıza, istişare toplantılarımıza, eğitimlerimize 2018 yılı içinde de devam edeceğiz.
Basının sorunlarını yakından takip ediyor, güncel sorunlara güncel çözüm önerileriyle hazırlıklar yapıyoruz. Sektörün nitelikli eleman ihtiyacına yönelik eğitim ve istihdam projelerimizin gördüğü ilgiyi memnuniyetle takip ediyor, yeni yılda bu konularda hız kesmeden çalışmalarımızı devam ettireceğimizin altını çiziyoruz.

Geleneksel medyanın dijital medyaya taşınması süreçlerinde yazılı basınımıza sunduğumuz destekleri, internet haber sitelerinin iyileştirilmesi ve internet haber sitelerinin dijital reklam piyasasıyla entegrasyonu projelerimizle artırmaya devam ediyoruz.

1961 yılından bugüne Türk basınının gelişmesi ve dünya ile rekabette elinin güçlenmesi için Basın ilan Kurumu olarak çok çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya, üretmeye, yenilemeye ve yenilenmeye devam edeceğiz. Türk basını ile 2018 yılında da el ele, daha büyük başarılara imza atmak temennisiyle.

Editör: Haber Merkezi