AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, “Göksun – Tufanbeyli – Tomarza – Kayseri” karayolunun Karayolları Genel Müdürlüğünün yol ağına alınarak, proje ihalesinin imzalandığını söyledi.

Göksun – Tufanbeyli – Tomarza – Kayseri yolunun çok yoğun kullanılan ve bölge insanı tarafından çok önem verilen bir yol olduğunu belirten AK PartiKahramanmaraş Milletvekili Dilipak, “Kahramanmaraş - Kayseri arası 40 kilometre daha kısaltacak yol, Kahramanmaraş milletvekillerimizin uzun uğraşları sonucunda Karayolları Genel Müdürlüğünün güzergâhına alındı” dedi.

Göksun güzergahındaki yolun tamamlanmasıyla Afşin - Kayseri arası 40 km daha kısalacak

Dilipak yaptığı açıklamada, ‘’Göksun – Tufanbeyli – Tomarza - Kayseri yolu Kahramanmaraş milletvekillerimizin uzun uğraşları sonucunda Karayolları Güzergâhına alındı, akabinde bu yolun proje ihalesi 22/11/2017’de gerçekleşmiş olup sözleşmesi ise bugün itibarı ile imzalanmıştır. Bu yol, il merkezi ve ilçelerimizden, Kayseri’ye olan mesafeyi 40 kilometre daha kısaltacaktır.” Diye konuştu

Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin doğudan batıya en önemli yol güzergâhlarından biri olacağını söyleyen Dilipak, “Göksun – Tufanbeyli – Tomarza - Kayseri yolunun proje ihalesi bitirilmesinin ardından  hızlı bir şekilde milletvekillerimiz ile birlikte yapım ihalesinin gerçekleşmesini sağlayacağız. Bu yol ile birlikte Kahramanmaraş Türkiye’nin doğudan batıya en önemli güzergâhlarından biri olacaktır. Kahramanmaraş - Göksun arası tünellerimizin bitmesi ile de Türkiye’nin kuzeyinden güneyine en önemli güzergâhı olacaktır. Bu yapılan ve yapılacak yollarla Kahramanmaraş’ımız kavşakların kesişim noktası olacak ve kat kat büyüyecektir. Kahramanmaraş için ne yapsak azdır. Bu imkânları bize sunan başta Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz’’ ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi