Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, buzağı ölümlerini azaltmak için 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacağı açıklamasında bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ne yapıp edip, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacaklarını, 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşıların bedava yapılacağını belirterek "Buzağılar bize ait. O yavrulara bakmasam neye bakacağım. Onlar bizim kontrolümüzde, veteriner hekimlerin kontrolünde olacak, o çiftçi aileler bizim ailelerimiz. O ailelere koruyucu toplum hekimliği getirilecek. Önce bakanlığımızda çalışan veteriner hekim arkadaşları çalıştıracağız. Yetmezse, üniversitelerden mutlaka hizmet alacağız. Buna hazırlıklı olun." dedi

Sürekli projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Fakıbaba, sadece kendisinin değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da 2018 yılını tarım yılı, buzağı ölüm oranını düşürme yılı, mera yılı ilan ettiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılığının, buzağıların ölmemesi için aşıların Ocak ayından itibaren ücretsiz uygulanmaya başladığını ifade eden Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, aşılamayla ilgili şu bilgilere yer verdi: " 2018 yılı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından buzağı ölümleriyle mücadele yılı olarak Bakanımızın talimatlarıyla ilan edildi. Bizde ilçemizde buzağı ölümlerini en aza indirmek için elimizden geldiğince imkânlarımız el verdiği sürece mücadele etmeye çalışıyoruz. "

Kurt, 2017 yılında dünyaya gelen buzağı sayısıyla ilgilide şu bilgilere yer verdi: " 2017 yılında dünyaya gelen ve küpelenen buzağı sayısı 7 bin 500 civarındadır. Bunların birçoğunun aşılama işlemleri yapıldı. Geri kalan buzağıların aşılama işlemleri takvim ölçüsünde devam edilecek. Buzağıların ölmemesi için hayvan varlığının artması için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Hayvan sahiplerinin asıl kazancı buzağı olduğu bilincindeyiz. Buzağı ölümleri olmaması için eğitim çalışmaları ve aşı çalışmaları devam ediyor."

Editör: Haber Merkezi