Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Rize’de düzenlenen Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli Güreşçi Ahmet Uyar, baba ocağı Afşin’deki evine geldi.

Milli Güreşçi Ahmet Uyar’ın, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Rize’de düzenlenen Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 60 kiloda şampiyon olarak altın madalya ailesi tarafından da sevinçle karşılandı.

Türkiye şampiyonasında altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu ifade eden 19 yaşındaki Milli Güreşçi Ahmet Uyar, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarına başladığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde spor hayatını sürdürdüğünü ve Aydın Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitiminin devam ettiğini belirten Uyar, “Zorlu bir turnuvayı geride bıktık ve önce Allah’ın sonra hocalarım ve ailemin desteğiyle kendi kilomda altın madalya kazanmak nasip oldu.” dedi.

Hedefinin Avrupa Şampiyonasına katılmak olduğunu belirten Uyar, Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı'nı söyletmeyi amaçladığını söyledi.

Uyar, “2 ay önce dizimden bir ameliyat geçirdim ve kısa bir süre içerisinde kendimi toparladım. Türkiye Şampiyonasın gittik ve karşılaştığım müsabakalar sonucu birinci oldum. Allah izin verirse Avrupa Şampiyonasına katılacağız. Önümüzde uzun bir süreç var ve sıkı bir şekilde antrenmanlarımıza devam edeceğiz. Kamplarımız olacak. Çeşitli maçlara katılacağız, turnuvalara gireceğiz. Bu süreç kolay bir süreç değil. Her şey yaptığımız çalışmaların ve katıldığımız turnuvalar sonunda belli olacak. Bu başarıyı hocalarımın ve ailemin desteğine borçluyum. Kendi adıma, ailem ve Afşin adına mutluyum, gururluyum.” diye konuştu.

Baba Eyüp Uyar, oğlunun final müsabakasını TRT Spor’da canlı olarak izlediğini ve heyecandan yerinde durmadığını belirterek, “Ahmet aldığı madalya ile hem bizleri hem de Afşin’i gururlandırdı. Biz Afşin’de televizyondan izledik Ahmet’in final maçını. Çok heyecanlandım ve televizyon karşısında yerimde duramadım. Rahtsızlığına rağmen takibini yenmesini bildi. Çok mutlu oldum. Oğlumla gurur duyuyorum. Oğlumun bu başarısını tüm Afşin halkına hediye ediyorum. Biz ailesi olarak Ahmet’in her zaman arkasındayız. Rabbim başarılarını daim ettirsin.” açıklamasında bulundu.

Anne Semiha Uyar ise, şunları söyledi:

“Oğlumla gurur duyuyorum. Çok şükür bu günleri de gördük. Bu duyguyu bize yaşattığı için Allah’a hamd olsun. Oğlumun üzerinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi