AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda yapılan genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından faaliyet raporu okundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil burada yaptığı konuşmada, AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nin Afşin’e, Kahramanmaraş’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

2019 yılında gerçekleştirilecek yerel ve genel seçimlerinin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğuna değinen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, “ AK Parti 17 yılı geride bıraktı ve birçok seçim geçirdi. Allah’a şükür Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bütün seçimlerin hepsinden de halkımızın teveccühü ile alnımızın akıyla çıktık. AK Parti’nin iktidarda olduğu süre içerisinde bayanlarımız siyasette daha aktif bir rol aldı. Almaya da devam edecek.”dedi.

AK Parti Afşin İlçe Başkanının belirlenmesi için AK Parti Genel Merkezi tarafından gerekli çalışmaların yaptığına değinen Çitil, “AK Parti Genel Merkezi tarafından atanan ilçe başkanımızla yolumuza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Türkiye için gerek yurtdışında gerekse yurt içinde çok büyük hamleler yapıyor. Türkiye dünyanın en güçlü ülkeleri karşında dik bir şekilde dururken, bizimde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor.” diye konuştu.

Resmi Gazete’de 696 sayılı KHK ile yayımlanarak yürürlüğe giren taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile alakalı düzenlemeyle açıklamada bulunan Çitil, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde Afşin’i de yakından ilgilendiren taşeron yasası çıktı. EÜAŞ’a bağlı termik santrallerimiz ve kömür işletmesinde çalışan taşeron işçilerimiz bu kadro yasasından faydalanamadı. Türkiye genelinde 32 bin, Afşin ve Elbistan ilçemizde yaklaşık 2 bin taşeron işçimiz Özel bütçeli Kamu İktisadi Teşebbüsünde çalıştıklarından dolayı kapsam dışında kaldı. AK Parti olarak burada çalışan vatandaşlarımızın durumunu ilgili bakanlıklarımıza ilettik. İnşallah bölge milletvekillerimizle birlikte 9 Ocak 2018’de meclisimizin açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza durumu tekrar ileteceğiz. Ben vatandaşlarımızdan sağduyularını korumalarını istiyorum. Geçtiğimiz günlerde AEL’ye alınan işçilerimizin nasıl yüzde 90’nın bu bölge insanı olmasına nasıl uğraştıysak, burada çalışan taşeron işçilerimizin kadro alması için mücadele edeceğiz.  2018 ve 2019 yılı bizler için olduğu kadar Türkiye’ye umut bağlayan Müslüman ülkeleri için de çok önemli. Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.”

AK Partinin büyümesinde kadınların önemli rol aldığını söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, “Bizler dünyada söz sahibi olan dünyaya mal olmuş bir partiyiz. Tabi ki bu partinin bu hale gelmesinde en büyük katkıyı verenlerden biri de kadınlardır. Kadın elinin değdiği her şey güzel olur. Cumhurbaşkanımız bunu biliyor ki kadınları siyasete sokarak başarısına başarı katmıştır. Eğer bizlerin Cumhurbaşkanımızdan aldığımız destek olmasaydı belki bu kadar başarılı olamayacaktık.  Onun için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni kurulan bu teşkilatlarla seçimlerimize var gücüyle çalışacağız. Cumhurbaşkanımızı ilk seçimde başkan yapacağız. Yeni bir yönetim sistemiyle Türkiye’yi dünya ülkelerinde birinci konuma getirmek için mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Açıklamasında bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, “Hanım kardeşlerimiz partimizin her zaman en çalışkan en başarılı neferler oldu. Ben bu vesileyle sizleri aktif siyasetin içerisinde önemli rol oynamanızı sağlayan Sevgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok şükür ki Allah bu davaya iktidarı nasip etti. Bizim davamız şahsi bir dava değildir. Bizim davamız bir milletin bir ülkenin kurtuluşun davasıdır. Dava büyük olunca mücadele de büyük oluyor. Afşin’e geldiğim günden itibaren değerli hanım arkadaşlarım ile yan yana yürüdük. Güzel çalışmalarımız oldu ve Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Ben Kongremize katılan Milletvekillerimize İl Kadın Kollarımıza, muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve çok değerli hanım kardeşlerimize teşekkür ediyor, 5.Olağan Afşin ilçe Kadın Kolları Kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kongreler partimizin canlanma ve kan değişimi olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, “Partimiz kurulduğu günden beri ilçe kadın kolları yönetim kurulumuzda görev alan emek veren arkadaşlarımıza ve bizimle beraber yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımıza başarılar temenni ediyorum ve partimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Teşkilatta olsun ya da olmasın tüm arkadaşlarımız her zaman her yerde adeta canını vererek hizmete devam edeceklerdir. Bu hizmet yarışında bayrağı taşımaya devam edecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hidayet Çakmış Hanım’ın başkanlığındaki yönetim kurulumuzun da en az öncekiler kadar görevini iyi şekilde yapacağına inancım tamdır. Değerli dava arkadaşlarım. Her zaman bir ve beraber olacağız. Bu yolda her zaman beraber yürüyeceğiz. Birimizin tökezlediğinde bayrağı yere düşürmeden hemen birimiz koşacağız. İlçemizde ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle her yere her gönle gireceğiz. 5.Olağan Afşin ilçe Kadın Kolları Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor burada bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.

Son olarak güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, şunları söyledi:

“Önümüze çıkan tüm zorluklara rağmen azim, sağduyu ve kararlılıkla AK Parti ilkelerinden ayrılmadan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize yüklediği sorumluluğun, duyduğu güvenin farkında olarak, kapı kapı dolaşıp, onun selamını memleketimizin her köşesine ileten değerli yol arkadaşlarımı kutluyor, fedakârca çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerde ve parlamentoda kadın temsilinin en fazla olduğu parti Ak Partidir. Cumhuriyet tarihinden bu yana durağanlık gösteren Kadın hakları Ak Partiyle yükselişe geçmiş kadınlar iş hayatında, siyasette, sosyal yaşamda, hayatın her alanında daha fazla yer ı ve söz sahibi olmaya başlamışlardır.  Kadının sosyal hayata ve iş hayatına katılımını kolaylaştıracak tüm düzenlemeler Ak Parti iktidarında yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Siyasette biz de varız diyerek çıktığımız bu yolda karşılaştığımız hiçbir engel bizi yıldırmadı, aksine güçlendirdi. Her zorluktan bir tecrübe edinerek bu günlere geldik. Siyasette oluş amacımız ülkemize hizmet etmektir. Siyaset yapmak, kadınlar için oldukça zor olduğunu biliyoruz. Bu zorlukların ilçemizde daha da fazla olduğunu biliyoruz. Ben bu fedakârlığı yapan buradaki tüm hanımlara tüm bacılarıma ve bizlere destek veren ana kademe teşkilatlarına teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen genel kurulda, delegeler kapalı oylama ile oylarını kullandı.

Delegenin çoğunun oyunu alan AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış yeniden başkanlığa seçildi.

AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış’ın Yönetim Kurulu sırasıyla şu şekilde oldu:

Nihayet Kapu, Neslihan Kızılay, Filiz Karatut, Nuray Teneci, Sonay Tanış, Figen Kaya, Şenay Berkman, Halime Mert, Fatma Karalı, Türkan Çitil, Makbule Meşe, Gülbeyaz Kızılay, Ayten Demir, Selda Özer, Yıldız Erzurumlu, Fatma Tan, Hatice Şahin, Ayten Güler, Müjgan Güven

Editör: Haber Merkezi