Afşin’de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterilerek, protesto edildi.

Afşin Ulu Camiinde Cuma namazı sonrası ellerinde Türk bayrakları ve Filistin bayrakları ile toplanan Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube üyeleri ve vatandaşlar, "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Kudüs'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Bütün dünya Müslümanlarının ortak değeri olan Kudüs’ün özgürlüğünü hiçbir gücün ele geçiremeyeceğini söyleyen Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Filistin’in 70 yıldır işgal altında olduğunu söyleyen Ertekin, “Kudüs’ü işgal eden, Birleşmiş Milletleri, Suud Destekli İsrail’i ve Kudüs’ü İsrailin başkenti ilan eden ABD Başkanı Trump’ı, nefretle kınıyoruz. Filistin ve Kudüs için tüm Müslümanlar bir araya gelmesi gerekiyor. Bu kutsal topraklara yerleşen İsrail’i  ve dünyanın dört bir tarafında Müslüman kanı akıtan ve Müslümanları sömüren emperyalist güçleri kovalım. Bizler ne bedel ödenmesi gerekiyorsa biz bu bedeli seve, seve fazlasıyla ödemeye hazırız” dedi.

Mescidi Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirten Ertekin, “Hz. Muhammed’in (s.a.v) miraca çıktığı mekanın, Allanın etrafını mübarek kıldığı mescit Kudüs 70 yıldan beri Yahudiler tarafından esaret altındadır. 70 yıldan beri alnımıza çalınmış kara bir lekedir Kudüs. Şimdi alnımıza bir kara leke daha çalınmıştır. Kudüs Siyonist Yahudi Devletinin Başkenti ilan edilmiştir. Dünya Müslümanları her tarafta kan ağlıyor. Tüm zalimlerin ve başta Amerika olmak üzere ve İsrail’in kalbi Filistin’de atıyor. Bugün Filistin, İsrail için ne kadar önemliyse bizim içinde o kadar önemlidir.  Kudüs özgürlüğüne kavuşmadan Ortadoğu’da akan Müslüman kanı durmayacağı için Kudüs önemlidir. Filistin ne zaman özgür olursa dünyadaki Müslümanlar o zaman özgürlüğüne kavuşacaktır. Kudüs’ün özgürlüğünün tüm dünya Müslümanlarının özgürlüğü için çok önemlidir” diye konuştu.

Kudüs’ün bütün Müslümanlara bırakılmış bir emanet olduğuna değinen Ertekin, şöyle devam etti:

“ Bütün dünyaya çağrımız, Bu gün aynı Allah’a, aynı kitaba, aynı Peygambere inanan Müslümanların kendi aralarındaki mezhep, cemaat, kavgalarını, birbirini tekfir etmeyi, derhal bırakarak tek düşman emperyalizme, Amerika ve İsrail’e karşı birleşmeleridir.  Tüm İslam devleti yöneticilerine, siyasetçilere, medya ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz, bu kurulan insanlık ayıbı terörist İsrail devletine karşı duyarsız kalmayalım, bir olalım, beraber olalım, Kudüs’ü yalnız, sahipsiz bırakmayalım. Çünkü Kudüs davası Filistin halkının, Şiilerin, Sünnilerin, Alevilerin, Arapların davası değil, bu dava ve direniş, erdemli, onurlu, şahsiyetli, insanlığı ölmemiş, tüm insanların direnişidir.”

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi