Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kahramanmaraş İl Temsilciliği üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddete ilişkin sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

KADEM üyeleri Kahramanmaraş Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa bu erkek de hıncını gelir karısından alır" sözlerine tepkilerini suç duyurusunda bulunarak gösterdi.  

Grup adına konuşma yapan KADEM Hukuk Komisyonu Başkanı avukat Nesibe Gönen, kadına yönelik şiddetin uluslararası mücadele günü arifesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları dehşet ve esefle izlediklerini belirtti.

İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret ve ayrımcılık söylemine varan şiddet yüklü politik dil kullanmaktan yıllardır Kılıçdaroğlu'nun vazgeçmediğini ifade eden Gönen, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu, Şubat 2015'te 'işsiz olan eşin karısını dövebileceğini’ söyleyerek erkeği şiddete teşvik etmiş, 2016 yılında 'Kadınlardan korkan birisine erkek denemez' ifadeleriyle kadınları aciz gören zihniyeti gözler önüne sermişti.

Biz bu dehşet ifadelerinin etkisinden kurtulamamışken dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında hiçbir ahlaki değer sisteminde karşılık bulmayan yakışıksız sözler sarf etmişti. 2017 yılının nihayetine geldiğimiz şu günlerde ise 'ekonomik sorunları olan erkeğin hıncını eşinden alabileceğini' söyleyen Kılıçdaroğlu şiddeti meşrulaştıran bu açıklamasıyla bir kez daha cehaletini ve samimiyetsizliğini ortaya koydu. Zira değişen ve dönüşen Türkiye’de bu köhnemiş fikirlerin artık yeri yoktur. Ana muhalefet liderinin söylemlerini, savunduğunu iddia ettiği değerler doğrultusunda düzeltme zarureti artık ivedilik kazanmıştır."

Gönen, KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddettiklerini Kemal Kılıçdaroğlu'nu kadın sorunlarını siyasete malzeme etmekten vazgeçmesi gerektiğini ve kamuoyundan özür dilemesini beklediklerini ifade etti.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi