Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Özkan mesajında: “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında şükran ve saygıyla yâd ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizden aldığı güçle olağanüstü şartlara rağmen üstlendiği tarihi sorumluluğu, askeri ve siyasi zekâsıyla Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve bizlere emanet etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve evrensel değerlerin yol göstericiliğinde, yarınların daha da güçlü Türkiye'sini birlik ve beraberlik içerisinde inşa etmektedir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi