Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan çift, 5 ila 6 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Alattin Koca ve karısı Tuba Koca ile avukatı katıldı.

Farklı kurumlardan istenen bazı belgelerin mahkemeye ulaşması ve dava dosyasına okunup konmasının ardından mahkeme heyeti, örgütün muhasebeciliğini yapan M.Ç'yi tanık olarak dinledi.

M.Ç, ifadesinde, "Sanık Alattin Koca'yı örgüt içerisinde bölge mesulü olarak tanıyorum. 2014-2015 yıllarında Malik Ejder bölgesinde bölge talebe mesulü görevini yaptığını biliyorum. Bu görevdeki kişiler öğrenci evlerinden sorumlu olurlar ve himmet toplarlar." dedi.

Sanık Alattin Koca ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

Örgütle ilgili bildiklerini anlatacağını dile getiren Koca, "Örgüte ait yurtta çalışan Recep isimli şahıs tanıştırdı. Örgüt içerisinde bölge mesulü olarak bir dönem görev yaptım. 2015 yılında sonlarına doğru yaşanan olaylardan sonra örgüt öğrenci evlerini boşalttı. Buradaki eşyaları da ikinci el eşya alım satımı yapan yerlere sattılar. Öğrencileri ise 'Başınızın çaresine bakın.' denildi. Bu örgütle ilgili bildiklerim bunlardır. Bu yapının Allah belasının versin." ifadelerini kullandı.

Sanık Tuba Koca ise örgütün dershanelerinde bir dönem çalıştığını ancak pişman olduğunu ve adalete güvendiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebini reddetti. 

Heyet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Alattin Koca'ya 5 yıl, karısı Tuba Koca'ya ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karar, onanması için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi