Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, yeni yerinde hizmete giren Afşin Öğretmen evini ziyaret ederek, incelemede bulundu.

Kendi öz kaynakları kullanılarak Türkiye’nin sayılı öğretmenevlerinden biri haline gelen Afşin Öğretmenevi kalitesiyle adından söz ettiremeye başladı.

Afşin’e yakışan bir hizmet binası olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt’a, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve Öğretmenevi Müdürü Abdullah Gündüz’de eşlik etti.

Akkurt, “Öğretmenevinde odaların yanı sıra restoran, dinlenme ve aktivite alanlarının da bulunduğunu gördük.  Türkiye’de çok az örneklerinin bulunduğu bir öğretmenevi olmuş. Afşin’imize ve milli eğitim camiamız olmak üzere kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve ilçemize misafir olarak gelen tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun”dedi.

Afşin Öğretmenevinin yeni yerinde üyelere ve sivil vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, öğretmenevinin çok yıldızlı otel standartlında dizayn edildiğini belirterek, hizmet ve konfor yönünden en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü söyledi.

Öğretmenevinin kendi öz kaynaklarıyla yapıldığını belirten Budan, “Biz buranın inşaat çalışmalarına başladığımız da böyle değildi. Özel bir proje hazırlandı. 4 tane süit odası olan toplamda 28 odadan oluşan lokaliyle, lobisiyle, spor salonuyla, mescitleriyle bir sosyal bir yaşam alını oluşturduk.  Bunu tamamen İlçe Öğretmenevimizin öz kaynaklarıyla yaptık. Yani her hangi bir ödenek talebinde bulunmadan devlet bütçemize ve genel bütçemize bir yük oluşturmadan tamamen ilçe öğretmenevimizin öz kaynaklarını kullanarak bu hale getirdik. İnşallah bu kaliteyi bu standardı bizden sonra da aynı şekilde yaşatacaklar. Afşin Öğretmenevimize gelecek olan, kalacak olan, konaklayacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Estetik görüntüsü, kaliteli malzemeleriyle ilgi gören Afşin Öğretmenevi 53 yatak ve 65 kişi kapasiteli 2 Vip odası, 2 Süit oda tek kişilik 8 oda, 2 kişilik 10 oda, 3 kişilik 3 oda, 4 kişilik 3 oda kapasitesine sahip. İstenildiği zaman büyük olan odalara yatak takviyesi ile yatak sayısı artırılabilir. Her odanın kendi içinde LCD TV, buzdolabı, klima, internet ve wc-banyosu bulunmaktadır. Ayrıca lokal-kafeterya, spor salonu, yemekhane, bay -bayan mescitler, dinlenme salonu, okuma odası müdür, müdür yardımcısı, memur odaları ve lobisi bulunmaktadır. Bina altı katlıdır.

ODA FİYATLARI ŞÖYLE :

Öğretmenlere: Paylaşımlı Oda 25 TL. – Tek Kişilik Oda 35 -TL. Süit Oda: 50 TL.

Kamu Mensubu: Paylaşımlı Oda 30 TL.- Tek Kişilik Oda 40 TL.- Süit Oda: 60 TL.

Sivillere: Paylaşımlı Oda 40 TL.- Tek Kişilik Oda 60 TL.- Süit Oda: 75 TL.

Not: Fiyatlara açık büfe kahvaltı dahildir.

Editör: Haber Merkezi