Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerin de bulunduğu 3'ü tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıklar savunma yaptı.

Örgütün "mahrem imamı" olduğu belirtilen sanıklar eczacı Mahmut Özkan ile daha önce meslekten ihraç edilen öğretim görevlisi Erdal Körün, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Özkan ve Körün, tanıkların suçlamalarını kabul etmedi.

Yine örgütün "mahrem imamlarından" olduğu iddia edilen tutuklu sanık Doç. Dr. İzzet Döş de hakkındaki suçlamalara kabul etmedi.

Örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen ve tutuksuz yargılanan sanık Döş'ün ev hanımı eşi Emel Döş ise "ByLock" kullanmadığını savundu. 

Mahkeme başkanının "Bank Asya'ya örgütün talimatıyla para yatırıp yatırmadığı" sorusuna Döş, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, Bank Asya'ya da faizsiz bankacılık yaptığı için hesap açtırdığı iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi