Afşin’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma destekleri Genç Çiftçi uygulaması kapsamında projesi kabul edilen 10 genç çiftçiye 60 adet büyükbaş hayvan hibe edildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi kapsamında hibe destekten yararlanmaya hak kazanan çiftçilere büyükbaş hayvanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde düzenlenen törenle teslim edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt, törende yaptığı konuşmada, Afşin’in tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

Afşinli çiftçilere 2 yıldan buyana, Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi kapsamında, büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteğinde bulunduklarını söyleyen İlçe Müdürü Muttalip Kurt, “ 2017 yılında ilçemizde 290 adet genç çiftçi projesi başvurusu oldu ve bunlardan 18 adeti bakanlığımızca kabul edildi. Bunlardan 9’unu bayanlardan oluşuyor.  Bayanların bu projeden öncelikli olması bizleri sevindirdi. Genç çiftçi projesi kapsamında 10 genç çiftçimize 60 adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Genç çiftçi projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan 2 çiftçimize küçükbaş hayvan desteği, tavuk yetiştiriciliği, mantar üreticiliği desteğini sağlayacağız.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, genç çiftçi projelerine önem verdiğini belirten Kurt, “ Kırsaldaki nüfusun şehre göç etme oranın azaltmak için çiftçilik ve hayvancılık projeleri çok önemli. Bakanlığımızın da bu yönde gerek hibe olsun gerekse destekleme olsun birçok yatırımı oluyor. İlçemizde projesi kabul edilen çiftçilerimizde 30 bin lira değerindeki 6 adet büyükbaş, 40 adet küçükbaş veya meyvecilik, sera, tavuk üretim tesisi kurmaya yönelik hibe desteği olacak. Bugün dağıtımını yaptığımız damızlık hayvanlarımızın ilçemiz hayvancılığına ve genç çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Genç çiftçiler ise, böyle bir imkan sağlanmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 60 adet büyükbaş hayvan, genç çitçilere teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi