Afşin'de hafta sonunda başlayan ve yer yer devam eden yağmur, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Yağmur, kısa süre önce tarlasına hububat eken çiftçilerin imdadına yetişti. Afşin ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ise, yeterli olmamasına rağmen son yağışların bölge çiftçisi için umut ışığı olduğunu söyledi.

Afşin ve çevresinde meteorolojik verilere göre, beklentilerin çok altında yağış düşmesine rağmen yağışların devam edeceği yönündeki açıklamaların sevindirici olduğunu dile getiren Kurt, “Sonbahar dönemindeki yağışlar, özellikle kıraç araziler için çok büyük önem arz ediyor. Kırsal mahallelerimizdeki çiftçilerimiz ekim yapmıştı. Bazı çiftçilerimizin de ekim hazırlığı devam ediyor. Hafta sonundan itibaren yağan yağmur, ekim yapılan arazilere de bereket oldu. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yeterli yağış alamamıştık. Bu nedenle de çiftçimizin ektiği tohumlar çimlenemeden tarlada çürümüştü. Bu yıl inşallah böyle bir durumla karşılaşmayacağımızı tahmin ediyoruz. Meteorolojiden alınan bilgiler ve tahminler de yağışın devam edeceği yönünde. İnşallah mevsim normallerinde bir yağış alırsa yeterli çimlenme sağlanır. Çiftçimiz de diken üstünde kalmaktan kurtulur” dedi.

Tarlaya düşecek bir damla yağmurun bile önemli olduğunu kaydeden Kurt, “Afşin'deki çiftçimiz, doğa koşullarına bağlı. Yağışın azlığı ya da fazlalığı direkt olarak çiftçimizi etkiliyor. Tarlaya düşen her bir yağmur damlasının önemi çok büyük. Bu hafta içerisinde de Afşin bölgesinin yağış alacağı tahmin ediliyor. İnşallah bu hafta içinde de tahminler doğrultusuna yağacak yağmurla birlikte çiftçimizin tarlasına ektiği tohum tam anlamıyla çimlenecek. Bu mevsimde yeterli çimlenmeyi sağlayan ürün kışı daha rahat atlatır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi