Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) Sağlık Bakanlığına, tıp fakültelerini birincilikle bitirenlerin mecburi hizmetlerini öncelikli olarak kendi tercih ettikleri yerde yapmaları için teklif sunuldu. 

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kurul tarafından tıp doktorlarının mecburi hizmet yükümlülükleriyle ilgili iyileştirme yapılması için Sağlık Bakanlığına teklif sunulduğu belirtildi.

İLK SIRADA BİTİREN İSTEDİĞİ YERDE GÖREV YAPACAK

Açıklamada, YÖK'ün teklifinde, tıp fakültelerini ilk sırada bitirenlerin mecburi hizmetlerini öncelikli olarak kendi tercih ettikleri yerde yapmalarının öngörüldüğü bildirildi.

SAĞLIK BAKANI ÖNERİYE DESTEK VERDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan ile görüşerek teklifi ilettiği aktarılan açıklamada, "Sağlık Bakanı Demircan'ın konuya olumlu yaklaşarak başarılı tıp fakültesi öğrencilerinin bu başarılarını desteklemenin önemine vurgu yaptığı öğrenildi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yapılan çalışmalarda tıp ve tıpta uzmanlık eğitimlerine ilişkin farklı konuların da masaya yatırıldığı ve iyileştirmelerin devam edeceği kaydedildi. 

Editör: Haber Merkezi