Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesinde şehir merkezi güzergah açma ve çelik boru döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Afşinbey Caddesinde devam eden şehir içi dağıtım şebekesi çalışmalarını inceleyen Kaymakam Budan, firma yetkilileriyle görüşerek, işçilere tatlı ikramında bulundu.

Şehir içi dağıtım şebekesi çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Budan, “Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından 2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında ilçemizde hat çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş her ne kadar Akdeniz bölgesinde olsa da Afşin çetin kış şartlarının geçtiği İç Anadolu iklimin hüküm sürdüğü bir ilçemiz. Rakımımız yaklaşık 1250 seviyesinde olmasından dolayı kışları soğuk geçen bir iklime sahibiz. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük termik santralleri ilçemizde bulunuyor. Afşin’imiz temiz, ekonomik ve çevreye minimum zararı olan doğalgaza ulaşmanın mutluluğunu yaşayacak. Son 1 aydır şehir için güzergah açma çalışmaları devam ediyor. Bizde bu vesileyle Kahramanmaraş ilimizdeki ana dağıtıcı firmamızı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Altyapı çalışmalarında bulunan işçi arkadaşlarımıza tatlı ikramında bulunduk. Doğalgaz hattının ilçemize gelmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Afşin’imizde ilk doğalgazı kullanmaya başladığımızda sevincini ve coşkusunu yaşacağız. Doğalgaza geçmemizle birlikte ilçemiz maruz kaldığımız hava kirliliğinden kurtulacak ve kış aylarında temiz havayı solumaya başlayacak.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi