AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Geçtiğimiz 2 yılda 200 ilçe başkanımızı, 20 il başkanımızı değiştirmişiz. Biz bunu 15 yıldan beri yapıyoruz. Şimdi siz nasıl olur da bizim değişiklik yaptığımız, nöbet değişimi yaptığımız arkadaşlarımıza 'Bunlarda metal yorgunluğu mu var acaba' gibi bir ithamda bulunursunuz?" dedi. 

Ünal, Andırın Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda düzenlenen AK Parti Andırın İlçe Kongresi'nde, partilerinin bir millet hareketi olduğuna dikkati çekti.

AK Parti'nin bir millet hareketi olduğu için kurulduktan 14 ay sonra iktidara geldiğini ve 15 yıldan beri de girdiği bütün seçimleri kazandığını dile getiren Ünal, "Bunun bir örneği yok. Bunun dünya siyasi tarihinde, AK Parti ölçeğinde bir örneği yok. Çünkü AK Parti'nin kumaşını bu millet dokudu. Hamurunu bu millet yoğurdu." diye konuştu.

 Ünal, AK Parti'nin "Sultan Alparslan'ın iddiası", "Bizans önündeki Fatih'in hayali" ve "Sultan Abdulhamit Han'ın mücadelesi" olduğunu anlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" uyarılarına dikkati çeken Ünal, "kırmızı çizgilerden" bahseden Erdoğan'ın, böyle devasa bir yapının istikamette kalması, istikamet üzerine yoluna devam etmesi, kim olduğunu unutmadan, kim olduğunun bilincinde ve hangi sorumlulukları taşıdığının farkında olarak, tarihin içinden akıp gitmesi için bir lider sorumluluğuyla bunları tekrar tekrar hatırlattığını söyledi.

- "Biz 15 yıldan beri bu değişiklikleri yapmıyor muyduk?"

Bunu anlamayan birilerinin, AK Parti'nin içinde başka başka şeyler aradığını ifade eden Ünal, "Biz 15 yıldan beri bu değişiklikleri yapmıyor muyduk? Biz 15 yıldan beri sürekli yenilenen, sürekli değişen bir parti değil miyiz? Mevlana'nın dediği gibi 'Her dem yeniden doğmuyor muyuz?' Bu yüzden zaten 15 yıldan beri bu millet her seferinde bizi onaylıyor ve 15 yılın sonunda bu milletin gözünün içine bakarak konuşabiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Mesele görev değişikliği sırasında, nöbet değişikliği sırasında, bayrak yarışı sırasında, bu değişikliği yapan kardeşlerimizi itham altında bırakmak değildir." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz 2 yılda 200 ilçe başkanımızı değiştirmişiz. 20 il başkanımızı değiştirmişiz. Biz bunu 15 yıldan beri yapıyoruz. Şimdi siz nasıl olur da bizim değişiklik yaptığımız, nöbet değişimi yaptığımız arkadaşlarımıza 'Bunlarda metal yorgunluğu mu var acaba' gibi bir ithamda bulunursunuz? AK Parti her zaman kendi öz eleştirisini cesaretle yapabildiği için kendini yenilemiştir. Liderimiz, cesaretle kendi partisine dönük sözler söyleyebildiği için, bu öz eleştiriyi yapabildiği için, bu uyarıları yapabildiği için AK Parti diri bir şekilde yoluna devam etmektedir."

- "AK Parti çocuklarımızın yaşayacağı dünyayı kuruyor"

Ünal, AK Parti'deki yenilik ve değişim sürecine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte biz 3 yıllık bir değişim, dönüşüm süreci yaşadık. Şimdi genel başkanımız, metal yorgunluğuyla ilgili bunu söylüyorum, tekrar partiye dönünce ne yapıyor? Partiyi elden geçiriyor, hükümeti elden geçiriyor, belediyeleri elden geçiriyor. Her şeyi elden geçiriyor. Niye? Kurullarıyla birlikte, partisiyle birlikte, teşkilatlarıyla birlikte, kısaca AK Parti davasının bütün neferleriyle birlikte Türkiye'yi 2019'a hazırlıyor, 2023'e hazırlıyor, 2053'e hazırlıyor, 2071'e hazırlıyor. 12 gün sonrasını göremeyen bir Türkiye'den 2071 hayali kuran bir Türkiye'ye geldik. Kaç yılda 15 yılda. Bunu görmemek için görme engelli olmak gerekir. AK Parti çocuklarımızın yaşayacağı dünyayı kuruyor. O yüzden yenileniyoruz. Nöbet değişimi, bayrak değişimi, bunları yaşıyoruz."

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise 2019'a giderken, AK Parti'nin yenilendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini, Türkiye'yi 2071'e taşıyacak kadroları kurmaya çalıştıklarını dile getiren Güvenç, "Allah yar ve yardımcımız olsun. Çünkü Türkiye'nin kaderi AK Parti'nin kaderidir. Tayyip Erdoğan'ın kaderi Türkiye'nin kaderidir. Türkiye'nin kaderi bütün mazlum milletlerin, İslam coğrafyasının kaderidir. AK Parti sıradan bir parti değildir. AK Parti, 7 kişinin bir araya gelerek Dernekler Kanununa göre kurduğu bir siyasi hareket değildir. AK Parti Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan kökü mazide olan, ilim, irfan, ahlak, siyaset mektebinin adıdır. AK Parti bir dava partisidir." diye konuştu.

Kongreye, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir de katıldı. 

Editör: Haber Merkezi