Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesinde eğitim gören öğrenciler, UNESCO listesindeki Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Alkış’ın kafile başkanlığını yaptığı Eshab-ı Kehf gezisine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi son sınıf öğrencileri katıldı.

Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç’ın eşliğinde tarihi külliyeyi gezen öğrenciler, Türk halkı tarafından 7 uyurlar olarak bilinen Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir hakkında detaylı bilgi aldılar.

Eshab-ı Kehf’in İslam’da çok önemli yeri olduğunu söyleyen KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Alkış, bu tür gezilerin öğrenci belleğinde çok güzel izler bıraktığını, tarih ve medeniyetler hakkında oldukça yararlı bilgiler edinildiğini dile getirdi.

Gezinin öğrenciler için çok faydalı olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Alkış, “Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimize Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini öğrencilerimize gezdirmek amacıyla geldik. Öğrencilerimiz, gittikleri yerde birer kültür elçisi olmaları açısından Dünya mirası olan Eshab-ı Kehf’imizi mutlaka yerinde görmeleri gerekiyordu. Çünkü bunun ilmini ve ayeti kelimelerini okudular. Öğrendikleri teorik bilgiyi en azından pratikle karşılaştırıp bunu yerinde görme fırsatı buldular. Son sınıf öğrenci arkadaşlarımızın bulunduğu gezimizin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Şuan burada 80 öğrencimiz var. İnşallah Maraş’ımızı ve Eshab-ı Kehf’imizin bulunduğu Afşin’i gittikleri her tarafta anlatacaklarına inanıyoruz. Buradaki verilen hizmetlerden de memnunuz. Rehberimizde çok ciddi ve detaylı bir anlatımda bulundu.” dedi.

İlahiyat fakültesi öğrencileri de geziden duydukları memnuiyeti dile getirerek, Eshab-ı Kehf’in manevi havasından etkilendiklerini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi