Afşin Nüfus Müdürlüğü, tüm Türkiye’de 2 Ocak itibari ile uygulamaya geçen “Çipli Kimlik Kartı” başvuruları için hafta içi saat 19.00’a kadar hizmet veriyor.

Daha fazla vatandaşın çipli kimlik kartı başvurusuna cevap verebilmek için mesai saatlerinde değişikliğe gidildiğini söyleyen Afşin Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, Afşin'de sabah saat 08.00 ile akşam saat 19.00 arasında yeni kimlik işlemlerinin yapıldığını söyledi.

Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması için mesai saatlerinin artırıldığına değinen Yıldız, " Nüfus cüzdanını, yeni kimlik ile değiştirmek isteyen daha çok vatandaşımıza ulaşmak ve daha hızlı bir şekilde işlemlerin yapılması fazla mesai düzenlemesine gidildi. Nüfus Müdürlüğündeki fazla mesai düzenlemesi, özellikle normal mesai saatlerine göre çalışan vatandaşlarımıza yarayacak bu düzenleme. Çünkü saat 17.00'da işten çıkan bir vatandaşımız saat 19.00'a kadar Nüfus Müdürlüğümüze gelebilir ve yeni çipli kimlik kartı başvurusunda bulunabilir." dedi.

Eski nüfus cüzdanlarının, yeni kimlik kartlarıyla değiştirilinceye kadar geçerli olacağını belirten Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, 12 Mart Pazar günü YGS sınavına girecekler. Çipli kimliğe en yoğun ilgi, üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizden geliyor. Çipli kimlik için başvuran öğrencilerimizin çoğunda nüfus cüzdanlarında resim olmaması sorun oluyor. Yeni çipli kimlik başvurusunda bulunan öğrencilerimize geçici kimlik belgesi veriyoruz. Bu belgelerle YGS sınavlarına girebilirler. Bunların dışında, doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir. Geçici kimlik belgeleriyle sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebilirler"

İlk defa kimlik kartı başvurusu için gerekli evraklar hakkında bilgi veren Yıldız, şöyle konuştu:

 "Vatandaşlarımızdan başvuru için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisi ile son 6 ay içinde çekilmişbiyometrik bir adet fotoğraf istenecek. Yeni kimlik kartları 10 yıl boyunca kullanılacak. İlk başvuru ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için vatandaşlarımızdan 16 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için 32 lira talep edilecek. 30 gün içinde bildirilen doğum olaylarında kimlik kartı başvurusu yapan vatandaşlarımızdan ücret talep edilmeyecek. Yeni kimlikler vatandaşlarımızın belirtmiş olduğu adreslere PTT aracılığı ile gönderilecek.Kimlik kartlarının 3-4 yıl içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor."

Editör: Haber Merkezi