Afşinli İşadamı Ahmet Kır, AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

2 buçuk yıldır AK Parti Afşin İlçe Başkanlık görevini yürüten Av. Şeref Kırbıyık'ın geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde görevi bırakmasının ardından Afşinli İşadamı Ahmet Kır, AK Parti İlçe Başkanlığı için AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.

AK Parti'de, Afşin'e ve vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirten Kır, " AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Avukat Şeref Kırbıyık'a hizmetlerinde dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı görevi için bizde adaylık başvurumuz yaptık. Afşin'imize ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah güzel şeylere vesile olur. Bu görev bize verilsin veya verilmesin, bizler sonu kadar AK Partiliyiz ve sonuna kadar bu davanın bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti'de hizmet etmenin bir gönül işi olduğuna değinen Kır, açıklamasına şöyle devam etti:

" İlçe Başkanlığı görevi kimin için hayırlı ise Rabbim o arkadaşımıza görevi nasip etsin. AK Parti'de kimin olduğu önemli değil ve tartışması yapılmaz. Şahsım olarak bu göreve talip oldum. Bizim dışımızda da bu göreve gelen arkadaşımızın sonuna kadar yanında olacağız ve destekleyeceğiz. Afşin'imize hayırlı uğurlu olsun."

Ahmet Kır, kimdir?

1965 yılı Afşin doğumlu ilk ve ortaokulu Afşin'de okudu. 1987 yılında Sivas Divriği Demir Çelik İşletmesinde kamu işçisi olarak çalışmaya başladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinin Divriği İlçesinde Gençlik Kolları Yönetim Kurulunda görev aldı.

2001 yılında Divriği AK Parti Kurucu Üyesi (Başkan Yardımcısı) görev alan eşi Selda Kır 2006 yılında Divriği Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu.

2015 yılında SGK'dan emekli olan Kır, Şuanda Afşin Özel Bilgi Sağlık Meslek Lisesi kurucu ortağı olarak faaliyetlerde bulunmakta.

Editör: Haber Merkezi